G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.318.055,24

Kürt Sorunu Mu? Hayır, Türkiye’nin Gerçek Sorunları Enflasyon ve Adalet!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamalarının ardından, Türkiye’deki "Kürt sorunu" tartışmaları yeniden alevlendi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Ülkede Kürt sorunu yok, asıl sorun herkesin sorunudur. Enflasyon, yoksulluk, sefalet, eğitim, demokrasi, insan hakları, adalet, özgürlükler ve daha birçok sorun tüm toplumun ortak meselesidir” ifadelerini kullandı. Çömez, konuya dair şu sözleri de ekledi:

‘Sorunlar hepimizin sorunu’

“Bu zorluklar, Türk, Kürt, Laz veya Çerkez demeden etkiliyor. Türkiye acı içinde inliyor; ancak birileri sabah akşam sadece Kürt sorunu üzerine türkü tutturuyor…”

Ipsos Türkiye’nin yaptığı bir araştırma, halkın Türkiye’deki en büyük sorunun geçim kaygısı olduğunu ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 85’i mevcut durumu ekonomik problemlerin oluşturduğunu ifade etti. Her dört kişiden üçü, Türkiye’nin genel durumundan memnun olmadıklarını aktardı.

İktidarın kutuplaştırıcı politikalarına karşı da eleştirilerini dile getiren Çömez, “Kürt sorunu diyenlerin, etnik ayrımcılık yapmak yerine, ülkede yaşayan herkesin sıkıntılarını dile getirebilecek olgunluğa ulaşmaları gerekir,” şeklinde konuştu. “Bu güzel memlekette yaşayan herkes eşittir. Türk vatandaşlığını etnik kimliğe dayandırmıyoruz. Atatürk’ün dedikleri ve anayasa bu hususta son derece nettir. Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür,” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

‘Bizim zenginliğimiz’

“Her birey, etnik kimlik ve inanç ayrımı olmaksızın Türk’tür. Herkes inançları, düşünce tarzı ve değerleri ile gurur duymalıdır; bu bizim zenginliğimizdir. Ancak, bu unsurlar üzerinden tartışma yaratmak, ayrımcılığa itmek ülkeyi katmanlara böler ve parçalar.”

Çömez, sorunların “adalet ve demokrasi” ile çözüme kavuşturulabileceğini belirtti. “Ülkede ekonomik kriz ve sefalet hakim. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, hukuk ve adalet sorunları, yalan, yolsuzluk ve talan hepimizin sıkıntıları. Sokaklar güvensiz; mafya hala ortalıkta, uyuşturucu gençlerimizi esir alıyor. Ülke sığınmacı sorunuyla başa çıkamayacak duruma geldi,” dedi.

‘Sorumlusu tek adam’

Sokak hayvanları için çıkarılan katliam yasasını ve doğa talanını hatırlatan Çömez, “Çevre felaketi yaşanıyor, hayvanlar katlediliyor; sağlık alanında çeteler türedi. Tüm bunlar hepimizin sorunu. Sorumlusu ise tek adam rejimi ve mevcut düzen. Bunları görmezden gelemezsiniz, sabah akşam sadece Kürt sorunu üzerine konuşarak geçiştiremezsiniz. Sizler gibi herkesin bir sorunu var. Ama bu sıkıntı sadece bir kişiye ait değil; bu benim de sorunum. Çözüm demokratik haklar ve özgürlüklerde saklı,” açıklamalarını yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kürt Sorunu Mu? Hayır, Türkiye’nin Gerçek Sorunları Enflasyon ve Adalet!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!