G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.318.055,24

PKK İlişkisi Şüphesiyle DİAYDER Davasında 16 Sanığa Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Terör Örgütü İddiasıyla 23 Sanığın Dava Süreci Tamamlandı

İstanbul’da, terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen Din Alimleri Dayanışma Derneği (DİAYDER) hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, 23 sanık hakkında açılan davanın karara bağlandığı bildirildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, bir kısmı tutuksuz olan sanıklar ve avukatları katılım sağladı. Duruşma esnasında sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğuna dair savunmalarda bulunarak beraatlerini talep etti.

Mahkeme başkanı, duruşmada kararını açıklamadan önce sanıklara son sözlerini sordu. Verilen sözlerin ardından tutuksuz sanıklar, beraat taleplerini yineledi.

16 Sanığa Hapis Cezası Verildi

Mahkeme heyeti, sanıklar Ekrem Baran, Rıza Oğur ve Mehmet Emin Aslan’ı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, sanıkların Ali Fuat Hatip, Aydın Ayhan, Fahrettin Ülgün, Hafit Tunç, İbrahim Şek, Nasri Tonğuç, Nezir Erdemci, Nur Mehmet Işık ve Mehmet Şimşek’e de aynı suçtan dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sanıklar Sefa Mehmetoğlu ve Mehmet İnan hakkında ise "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunun işlendiği değerlendirildi ve her iki sanık 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanıklar Fevzi Barış ve Lütfi Büyükefe’yi de benzer bir suçtan 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum etti.

6 Sanık Beraat Etti

Mahkeme, sanıklar Halil Bulut ve Hasan Karahan’ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan, İbrahim Yalın, Abdulhadi Öztekin, Ali Demir ve Mehmet Nas’ın da "örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan beraatlerine karar verdi. Bu karar, sanıklar hakkında kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle alındı.

Bunun yanı sıra, sanık Enver Karabey’in 13 Haziran’da yaşamını yitirmesi dolayısıyla "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan açılan davanın düşmesine hükmedildi.

İddianamede Neler Vardı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 335 sayfalık iddianamede, derneğin İstanbul Şirinevler’de faaliyet gösterdiği, terör örgütü PKK’nın KCK sözleşmesinde yer alan "Azınlıklar ve İnanç Grupları Komitesi" adı altında örgütlendiği ve Abdullah Öcalan’ın yönlendirmeleri doğrultusunda kurulduğu iddia edildi.

İddianamede ayrıca, derneğin, örgütle bağlantılı kişilerin ailelerine yardım ulaştırmak için kamu kuruluşlarından elde edilen yardım kartlarını sistematik bir biçimde dağıttığı belirtilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan market yardım kartlarının da örgüt sempatizanları aracılığıyla ailelere dağıtıldığı öne sürüldü. İddianamede, 23 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 3,5 ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK İlişkisi Şüphesiyle DİAYDER Davasında 16 Sanığa Hapis Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!