G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.307.487,16

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Terör Saldırısına Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’nin savunma sanayii alanında önemli bir kurumu olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısına dair sert açıklamalarda bulundu. 23 Ekim tarihinde yaşanan bu saldırının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Özel, terörü kınayarak, “Terörü kim, ne amaçla kullanıyorsa, ne amaçla yapıyorsa, kimden ve nereden geliyorsa lanetliyoruz” dedi.

Saldırı sonrası şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Özel, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu. TUSAŞ’ın Türkiye’nin savunma sanayisindeki stratejik önemine dikkat çeken Özel, güvenlik konusundaki eksikliklerin detaylı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayarak, “Bir kusur varsa, hepimizi koruyan, sınırımızı, askerimizi, ordumuzu koruyan, hepimizin can güvenliğini sağlamaya çalışan bu insanları koruyamadıysak, hepimizin oturup bir düşünmesi ve bir öz eleştiri yapması gerekir” ifadelerini kullandı.

Özel, TUSAŞ’ın projelerinde CHP olarak destekçi olduklarının altını çizerek, “Yıpratmak yerine, varsa eksiklikleri derhal ortadan kaldırmak gerekiyor” dedi. Ayrıca, bu tür stratejik kurumların korunması için özel timlerin bulundurulması gerektiğini de belirterek, “Durumun ciddiyetini kavramak gerekiyor” diye ekledi. TUSAŞ’la ilgili konuların İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları tarafından acilen değerlendirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Terörün Amaçları ve Miting Duyurusu

Saldırının zamanlaması ile ilgili olarak gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Özel, Türkiye’ye “Kendi uçak motorunuzu yapmak için bir azminiz varsa ayağınızı denk alın” diyen bir dış kuvvetin olduğuna dikkat çekerek, bu duruma karşı durmanın önemine değindi. “Bizi yıldıramazsınız. Bu hedeflerden Türkiye’yi geriye bırakamazsınız” diyen Özel, terörizmi lanetlemekle birlikte, her türlü şiddete karşı canlı ve cesur bir toplum oluşturmanın mücadelelerini vereceklerini belirtti.

Özgür Özel, terör saldırısının ardından İstanbul’da düzenlemeyi planladıkları Yaşam Mitingi’nin iptal edilmediğini, aksine cesaret gösterip bu tür etkinlikleri sürdürmeleri gerektiğini de dile getirdi. “Pazar günü saat 14.30’da Beşiktaş Meydanı’nda olacağız. Teröre ve her türlü şiddete meydan okumak için oradayız” ifadelerini kullanan Özel, bu mitingin siyasi bir amaçtan çok, korkuya karşı bir meydan okuma niteliği taşıdığını vurguladı.

Cumhuriyet Bayramı ve İktidar Eleştirisi

Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili de bazı etkinliklerin ertelenebileceğini fakat iptal edilmemesi gerektiğini belirten Özel, “Tüm vatandaşları bayraklarla Cumhuriyet’e sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bahçeli’nin çağrısı ile ilgili sessiz kalmasını eleştiren Özel, bu durumu Erdoğan’ın sorumluluğunda olan bir konu olarak değerlendirdi.

Kapalı bir toplantıdaki iddialı sözlerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Özel, “Böyle bir şey demem” diyerek, kendi duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Özel, barış ve terörün sona ermesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, ancak şehit ve gazilere olan saygıları gereği herhangi bir süreçte yer almaları gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terörle mücadele konusunda kararlılıklarını sürdürerek, hem siyasetçilere, hem de vatandaşlara önemli mesajlar verdi. TUSAŞ’a yapılan saldırının etkileyebileceği süreçlerin dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade eden Özel, Halkın ortak düşmanlarına karşı da birlik olma çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Terör Saldırısına Sert Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!