G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,06
CNY4,81
GBP44,45
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
Petrol74,62
GR. ALTIN3.008,40
BTC2.321.239,32

Egzersizde Yoğunluk Önemli: Uzmanlar Uyarıyor, Dikkatli Olun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basel Üniversitesi ve Leicester Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, fiziksel aktivitenin yoğunluğundaki artışın egzersiz süresinden daha belirleyici bir rol oynayabileceği ortaya çıktı.

Araştırmada, ABD’de 7,518 yetişkinin üç yıl boyunca toplanan fitness verileri incelenerek, katılımcıların dört yıl boyunca ölüm oranları açısından takip edildiği görüldü. Sonuçlar, daha yoğun fiziksel aktivite yapanların erken ölüm riskinin önemli ölçüde azaldığını gösterdi.

Basel Üniversitesi’nden Fabian Schwendinger, egzersiz yoğunluğunun kardiyovasküler sistemi daha fazla harekete geçirdiğini belirterek, “Bu tür aktiviteler damar fonksiyonlarını iyileştiriyor ve kardiyorespiratuvar zindeliği artırıyor” şeklinde konuştu.

Schwendinger, araştırmanın geniş bir katılımcı yelpazesini kapsamasının en büyük avantajlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Bu, herkesin egzersiz yoğunluğunun ölüm oranını azaltabileceği bilgisinden faydalanabileceği anlamına geliyor” dedi.

Aşırı Egzersiz Riskine Dikkat Çekildi

Ancak Schwendinger, aşırı zorlayıcı egzersizlerin faydadan çok zarar verebileceği konusunda da uyarıda bulundu. “İnsanların çok yoğun egzersiz yapmasının, kendilerini tamamen tüketmelerinin daha uzun yaşamalarını sağlayacağı anlamına gelmediğini” belirterek, dengeli bir yaklaşımın önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Egzersizde Yoğunluk Önemli: Uzmanlar Uyarıyor, Dikkatli Olun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!