G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,08
CNY4,81
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
Petrol75,88
GR. ALTIN2.998,67
BTC2.312.729,88

Kayseri’de Şiddet Olayı: Bipolar Hasta Polisleri Yaraladı, Hastanede Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, 19 Kasım 2022 akşamı saat 22:30 sıralarında yaşanan olay, korkunç bir tablo ortaya koydu. Bipolar bozukluk tanısı bulunan İsmail Tatar, bir anda sinir krizi geçirmeye başladı. Durumu endişe veren yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.

Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, Tatar’ın saldırgan tutumunu gözlemleyince polisten destek talep etti. Kısa süre içinde bölgeye güvenlik güçleri ve bekçiler yönlendirildi. Ancak, Tatar kendi eline geçirdiği bıçakla, gelen polis memurlarından Turgay A., Ahmet K. ve Mustafa A. ile bekçi Fatih D.’yi yaraladı. Olayın ardından, Tatar polisler tarafından silahla vurularak etkisiz hale getirildi. Hem Tatar hem de diğer yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Hastanede Hayatını Kaybetti

İsmail Tatar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Otopsi raporunun sonuçlarına göre, Tatar’ın bel altından birden fazla kurşunla vurulduğu tespit edildi. Diğer yaralılar ise tedavilerinin ardından taburcu oldu.

Soruşturma Süreci

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, iki yıl süren titiz bir çalışmanın ardından tamamlandı. Hazırlanan iddianame, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayı meşru müdafa olarak değerlendiren savcı, tutuksuz olan polis memurları Ahmet T., Cengizhan Ç. ve Kadir Ç. hakkında ‘kasten öldürme’ iddiasıyla dava açtı.

Dava Sürecinde Gelişmeler

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşmaya sanık polis memurları katıldı. Sanıklar, Tatar’ı etkisiz hale getirmek amacıyla ateş ettiklerini, ancak niyetlerinin öldürmek olmadığını savundu.

Sanıklar, Tatar’ın kapıyı açtığı esnada iki polis memuruna bıçakla saldırdığını ve takviye gelen ekiplerin de Tatar tarafından yaralandığını aktardı. Tatar’ın durdurulamadığını ifade eden sanıklar, biber gazı ve cop kullandıktan sonra ateş etmek zorunda kaldıklarını öne sürdü. Duruşmada 19 tanığın ifadesine başvuruldu. Savcı, sanıkların meşru müdafaa hükümlerine dayanarak beraat etmelerini talep etti. Mahkeme heyeti, Tatar’ın ailesinin avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre istemesi üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayseri’de Şiddet Olayı: Bipolar Hasta Polisleri Yaraladı, Hastanede Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!