G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO36,98
CNY4,81
GBP44,35
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
Petrol75,22
GR. ALTIN2.993,20
BTC2.288.734,95

Depresyona Karşı Yeni Silah: Yüzücü Bonesi İle Tedavi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim insanları, evde kullanım için tasarlanan yeni bir cihazın, ilaç ve terapiye yanıt vermeyen depresyon vakalarında etkili olduğunu belirledi.

Depresyona karşı geliştirilen ve “yüzücü bonesi”ne benzeyen bu cihaz, ağır depresyon tanısı konulmuş 174 kişi üzerinde test edildi. Cihaz, depresyonda genellikle daha az aktif olan ve beynin karar verme süreci ile ilişkili bölgeye zayıf elektrik akımları gönderiyor. 10 hafta boyunca düzenli olarak cihazı kullanan katılımcıların depresif belirtilerinde “fark edilir bir azalma” kaydedildi.

Uzaktan yürütülen bu klinik çalışmada katılımcılar iki gruba ayrıldı. Tedavi grubundaki kişiler, cihazı ilk üç hafta boyunca haftada 5 kez, sonraki 7 hafta ise haftada 3 kez, 30 dakikalık seanslar halinde kullandı. Kontrol grubundaki hastalar ise seansların başında kısa bir akım darbesi vererek aynı uyarım hissini taklit eden sahte bir cihaz kullandı.

Çalışma sonuçlarına göre, cihazı düzenli olarak kullanan katılımcıların depresyon belirtilerinin, kontrol grubuna kıyasla yaklaşık %58 daha fazla azaldığı gözlemlendi.

Bilim insanları, bu cihazın depresyon tedavisinde standart yöntemler ve psikoterapiye yanıt vermeyen kişilerin üçte birinden fazlası için çığır açıcı bir çözüm sunabileceğini belirtiyor. Araştırmanın sonuçları prestijli “Nature Medicine” dergisinde yayımlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depresyona Karşı Yeni Silah: Yüzücü Bonesi İle Tedavi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!