G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,21
CNY4,82
GBP44,67
EURO/USD1,09
BIST8.743,23
Petrol73,61
GR. ALTIN3.008,00
BTC2.352.245,24

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan ‘Yenidoğan Çetesi’ Açıklaması: Denetimler Sıkılaşıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de gündemi sarsan ‘yeni doğan çetesi’ hakkında değerlendirmelerde bulunan Memişoğlu, üç maddelik bir bilgilendirme yaptı.

İlk olarak, sağlık sistemini kötüye kullanarak, vatandaşları ve en değerli varlıkları olan çocuklarını tehdit edenlere karşı denetimlerin daha da sıkılaştırılacağını belirtti. Bakan Memişoğlu, “Süregelen denetimlerimiz, gece gündüz hiç durmaksızın gerçekleştirilecektir” dedi. Ayrıca, mevcut sağlık hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülürken, denetim ekiplerinin yalnızca yenidoğan alanında değil, tüm hastane branşlarında tam kapasiteyle görev alacağına dikkat çekti.

İkinci maddede, denetleme sisteminin güncellenmesi gerektiğinin altını çizen Memişoğlu, her branşta uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonların oluşturulacağını duyurdu. Özel hastaneler üzerindeki denetimlerin kesintisiz devam ettiğini ifade eden Bakan, özel sağlık kurumlarına yönelik yapılacak yapısal reformların da gündemde olduğunu vurguladı.

Son olarak, bakan, “Dünyanın takdirini kazanan sağlık sistemimizi, kişisel çıkarlar ve maddi menfaatler uğruna lekelemek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Afetler ve salgın hastalıklar gibi zor zamanlarda büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarının itibarını, açgözlü çetelerin ayakları altına almalarına izin vermeyeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan ‘Yenidoğan Çetesi’ Açıklaması: Denetimler Sıkılaşıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!