G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,24
CNY4,83
GBP44,78
EURO/USD1,08
BIST8.941,75
Petrol74,12
GR. ALTIN2.986,83
BTC2.324.320,62

Aksaray’da Feci Otobüs Kazası: 6 Ölü, 25 Yaralı! Sürücünün Uyuduğu İddia Ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray’da bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, ilk verilere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saat 07.00 sularında Aksaray-Ankara karayolunun 25. kilometresinde, Acıpınar köyü yakınlarında gerçekleşti. Balıkesir’den Kapadokya bölgesine, Nevşehir’e yolcu taşıyan 55 yaşındaki sürücü Nurhan Hazer’in yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesiyle birlikte bariyerlere çarptı ve yaklaşık 90 metre sürüklendikten sonra devrildi.

Kaza anında otobüste 2 sürücü, 1 rehber ve toplamda 41 yolcu bulunuyordu. Meydana gelen kazada 6 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi kaza yerine sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülürken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi yapılması için hastanenin morguna kaldırıldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kumbuzoğlu, “Balıkesir’den Kapadokya’ya gitmekte olan tur otobüsü, ilimize 25 kilometre kala Acıpınar mevkisinde yolun sağ tarafına devrilmiştir. İlk bulgulara göre otobüste 41 yolcu, 1 rehber ve 2 sürücü yer alıyor. Sonuç olarak maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar, Aksaray Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Konuyla ilgili soruşturmaya devam ediyoruz, en titiz şekilde gerekeni yapacağız” dedi.

‘OTOBÜS BENİ SOLLADI’

Kazaya tanıklık eden başka bir sürücü, Mehmet Tayiroğlu, olayla ilgili şunları ifade etti:

– Otobüs bana sollama yaptı. Solladıktan sonra otobüs sağa sola doğru gitmeye başladı. O esnada şoförün uyuduğunu düşündüm. Selektör yaptım ve korna çaldım ancak benim aracım sabit olarak 80 kilometre hızdaydı, bu yüzden yanına yetişemedim. Otobüs bariyerlere çarptıktan sonra devrildi.

Yolculardan Ramazan Durmuş da “Uyuyordum. Kemerim de bağlıydı. Otobüsün devrildiğini gördüm” şeklinde konuştu.

‘3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kaza ile ilgili olarak 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Tunç, “Aksaray-Ankara karayolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aksaray’da Feci Otobüs Kazası: 6 Ölü, 25 Yaralı! Sürücünün Uyuduğu İddia Ediliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!