G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,09
CNY4,80
GBP44,64
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,66
GR. ALTIN2.979,76
BTC2.315.776,72

Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’ın Ölümü: Aile ve Toplumda Yükselen İsyan!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Kaybolan Öğrencinin Cansız Bedeni Bulundu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde yurttan çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Akşam yemeğini yedikten sonra yurttan ayrılan Kabaiş’e ulaşamayan arkadaşları, durumdan 28 Eylül günü saat 12.00’de polisle iletişime geçti. Rojin’in, o gün saat 18.30 civarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşları toplamak üzere gideceğini söylediği, ancak beraber gitmeyi teklif eden arkadaşının olumsuz cevap verdiği belirlendi.

Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Rojin Kabaiş için geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait bir cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Bulunan telefon, detaylı inceleme için polise teslim edildi.

Cenaze Töreni ve Taziye

Rojin Kabaiş’ın cansız bedeni, 18 gün süren arama çalışmalarının ardından 15 kilometre mesafedeki Tuzla ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi’nde, bahçesini sulamaya giden 60 yaşındaki Mehmet Emin Ankay tarafından bulundu. Rojin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından memleketi Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı’nda defnedildi. Taziye, Bağlar ilçesindeki bir yas evinde düzenlendi.

"Kesin Ölüm Nedeni Henüz Bilinmiyor"

Rojin’in ölüm nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadığını belirten baba Nizamettin Kabaiş, şöyle konuştu: "Henüz bana herhangi bir bilgi verilmedi. Bilgi vereceklerini, ancak erken olduğunu söyleyerek 4 gün içinde dönüleceğini belirttiler. Taziyemiz devam ediyor fakat otopsi sonucuyla ilgili bilgi gelmedi. Yalan yanlış ifadelerle insanları acıtmasınlar. İntihar etseydi, 24 kilometre uzakta bulunmazdı."

Baba Kabaiş, Rojin’in öldürüldüğünü iddia ederek, "Kızım intihar etmedi. Ona zarar veren insanlar var. Rojin’i götürüp orada suya atmışlar. Olayın sonuçları ortaya çıkacak. Kızımın sırtında ve diz kapağında darp izleri var" dedi.

"Tehlikeli Bir Bölge"

Kızının sahil bölgesinde kaybolduğu yerin tehlikeli bir alan olduğunu belirten Nizamettin Kabaiş, "Orada tel örgü, kamera, aydınlatma yok. Rojin, sahile giderken bu tehlikeli yerlerden geçmek zorunda kaldı. O bölgede sadece içki içen ve uyuşturucu kullanan insanlar vardı. Rojin’e orda bir şey yapılmış olabilir" ifadelerini kullandı.

Kabais, yetkililerden daha fazla destek beklediğini belirterek, "Cenazemin 24 kilometre uzakta bulunması mümkün değil. Herkes insan gibi düşünüp doğruyu bulsun. O kötü insanların peşini bırakmayacağım. Ailemizi herkes tanıyor, hiçbir düşmanlığımız yok. Ama kızıma zarar verenlerin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’ın Ölümü: Aile ve Toplumda Yükselen İsyan!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!