G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.168.781,34

Burger King Açılışında Protesto: Öğretim Görevlisine Yapılan Saldırı ve AKP Başkanı’nın Çarpıcı Açıklamaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen Burger King açılışı, Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam’a yönelik bir saldırıyla sonuçlandı. Saldırı, açılış sırasında İsrail’e karşı yapılan protestoların ortasında gerçekleşti ve tepkilerin büyümesine yol açtı.

"YERİNE GÖRE CEVAP VERİRİM"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, durumu değerlendirdi. Katmer, "Mevzu anlaşılmış, dersime çalışmışım. Okuduğum yerden fetva veririm. Öncelikle keşke o açılış olmasaydı. İkincisi, biz şiddete her yönüyle karşıyız. Şiddet uygulanmasını, öğretim görevlisine kim olursa olsun kabul edemeyiz. Bizi linç edenler, İsrail uşakları ve Yahudi uşakları diyenlere; bu okuyacağım şeyle beraber anlayacaksınız. Bütün konuşmalar bunun içerisindedir. Mevlâna der ki; suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var, elbet lakin bir lafa bakarım, laf mı diye, bir de söyleyene bakarım, adam mı diye." şeklinde konuştu.

Katmer, devamında şunları belirtti: "Zulmu alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Boğmasın ki üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam. Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir aşığım istiklale. Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale, yumuşak başlıyım ama kim demiş uysal koyunum. Tüm bu yapılanların arkasındaki düşünce budur."

"CUMANIZ MÜBAREK OLSUN"

Bir gazetecinin "Açılışta AKP’li belediye başkanları da vardı, açılış kurdelesini onlar kesti" şeklindeki soru üzerine Katmer, "Cumanız mübarek olsun" diyerek cevap verdi.

"O GÜN AÇILIŞ OLMASAYDI"

Gazetecinin sorusunu yinelemesi üzerine Katmer, "AK Parti İl Başkanı benim. Hükümeti, devleti temsilen orada sayın valim var mıydı, yok muydu? İlk başta söyledim ki keşke o gün açılış olmasaydı. Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız. Hiçbir arkadaşımızı İsrail yanlısı olarak göremezler. Yani, hiçbir arkadaşımızın, hem bir üyemiz dahil, Filistin’in yanında olmadığımızı belirtmek alnımızın ortasında bir taş gibi taşımak sayarız; bu kadar cumanız mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Burger King Açılışında Protesto: Öğretim Görevlisine Yapılan Saldırı ve AKP Başkanı’nın Çarpıcı Açıklamaları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!