G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,08
CNY4,86
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol73,29
GR. ALTIN2.915,90
BTC2.173.981,75

Finlandiya’dan Geri Gönderilen Hayvanlar: Pandalar Çin’e Dönüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Finlandiya ziyareti sonrası Lumi ve Pyry adındaki pandaların Finlandiya’ya gönderilmesiyle ilgili oluşan gelişmeler gündeme geldi. Finlandiya, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’i ağırladıktan sonra panda gönderilmesi konusunda anlaşma sağlamış ve hayvanların korunmasıyla ilgili ortak bir anlaşma imzalanmıştı. Lumi ve Pyry isimli pandalar Ocak ayında Finlandiya’ya gönderildi ve Ahtari Hayvanat Bahçesi’nde yaşamaya başladılar. Ancak pandaların bakımı için yıllık 1,5 milyon euroya ulaşan maliyetler pandaların Çin’e geri gönderilme kararını hızlandırdı.

Çin Halk Cumhuriyeti, pandaları yabancı hayvanat bahçelerine göndererek ticari ilişkileri güçlendirmeye ve uluslararası imajlarını yükseltmeye çalışıyor. Ahtari Hayvanat Bahçesi, pandaların Finlandiya’nın merkezindeki bölgeye turist çekeceği beklentisiyle pandaları ülkeye getirmişti. Ancak pandemiden dolayı seyahat kısıtlamaları nedeniyle turist sayısında azalma yaşanınca pandaların masrafları artmış ve enflasyon da eklenince Ahtari Hayvanat Bahçesi mali sıkıntılar yaşamaya başladı. Finlandiya hükümeti, bahçenin mali sorunlarına yardım etmeyerek pandaların geri gönderilmesi kararında etkili oldu.

Finlandiya hükümeti pandaların geri gönderilmesi konusunda herhangi bir müdahalede bulunmadı. Çin ise pandaların geri gönderilme sürecinde yardım etmeye çalıştı ancak nihayetinde iki ülkenin dostane görüşmeler sonucunda pandaların geri gönderilmesine karar verildi. Pandaların geri gönderilmesinin sadece hayvanat bahçesiyle alakalı ticari bir karar olduğu ve iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemeyeceği belirtildi.

Sonuç olarak, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in 2018’de Finlandiya ziyareti sonucu gönderilen Lumi ve Pyry adındaki pandalar, finansal sıkıntılar ve pandeminin etkisiyle Finlandiya’ya geri gönderilecek. Helsinki Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, pandaların geri gönderilmesinin iki ülke arasındaki dostane ilişkilere zarar vermeyeceği ve sadece hayvanat bahçesinin ticari kararına dayandığı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Finlandiya’dan Geri Gönderilen Hayvanlar: Pandalar Çin’e Dönüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!