G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,12
CNY4,86
GBP45,62
EURO/USD1,12
BIST9.891,00
Petrol74,03
GR. ALTIN2.916,49
BTC2.181.774,20

Emine Erdoğan: “Osmanlı mutfağının etkisiyle Afrika lezzetleri” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde düzenlenen “Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni” ile “Afrika Yemek Kültürü” kitabının tanıtımı programlarında konuştu. Programa ev sahipliği yapan Emine Erdoğan, Afrika kıtasının lezzetlerini ve kültürünü tanıtarak kazancın ve kaybın ortak olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi olan Emine Erdoğan, misafirlerini ağırlarken programda birçok ismi karşıladı ve Fas çayı ikram etti.

Afrikalı kadınların el ürünlerinin sergilendiği programda, Emine Erdoğan kıta hakkında bilgiler verdi. Afrika’nın çeşitliliği ve zenginliğine dikkat çeken Erdoğan, kıtanın insanlık ailesinin renkli bir izdüşümü olduğunu belirtti. Afrika’nın genetik çeşitliliğine vurgu yaparak kıtayı övdü. Kıtanın dinamizmi ve kültürü hakkında konuşan Erdoğan, Afrika’nın yemek kültürünü ve mutfak zenginliğini övdü. “Afrika saflığı ve zenginliğiyle bambaşka bir dünya sunuyor” dedi.

Emine Erdoğan, programda Afrika mutfağının Türk mutfağını nasıl etkilediğine ve kitabındaki tariflere değindi. Aynı zamanda israf konusuna da vurgu yapan Erdoğan, Afrika mutfağının israfa karşı hassasiyetle oluşturulduğunu belirtti. Küresel gıda israfının arttığı bir dönemde, kültürel olarak bağlı ülkelerin tecrübesinin önemli olduğunu söyledi. Kitabındaki tariflerde Osmanlı mutfağının etkisinin olduğunu açıklayan Erdoğan, kitabın genişletilmiş versiyonunda daha fazla tarife yer verildiğini söyledi.

Emine Erdoğan, Afrika’nın gerçek potansiyelinden mahrum kalmasının dünyanın kaybı olduğunu vurguladı. Afrika Kültür Evi Derneği’ni kurduklarını ve Afrikalı misyon şeflerinin eşlerinin katkılarıyla “Afrika Yemek Kültürü” kitabını çıkardıklarını aktardı. Programa katılan devlet başkanı eşlerine teşekkür eden Erdoğan, aile fotoğrafı çektirdi. Programın sonunda Nijerya Cumhurbaşkanı’nın eşi Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzaladı. Emine Erdoğan, Afrika’nın Türkiye’deki büyükelçiliklerine ve Türkiye’nin Afrika’daki temsilcilerine teşekkür ederek programı sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan: “Osmanlı mutfağının etkisiyle Afrika lezzetleri” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!