G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.144.983,75

İsrail’in Gazze’de Ölüme Bomba Yağdı: 43 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 43 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, Gazze’ye hava ve kara saldırılarına devam ederken, 40 binden fazla masumun ölümüne neden oldu. Saldırılar 7 Ekim’den bu yana aralıksız sürüyor ve dün yine bombalar yağdırdı. Gazze Şeridi’nde Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda 14’ü çocuk, 5’i kadın olmak üzere toplam 43 Filistinli hayatını kaybetti, 9’u çocuk en az 30 kişi yaralandı.

Refah kentindeki İsrail bombardımanının bir ilaç deposunu vurması sonucu Sağlık Bakanlığı personelinden 4 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, 7 Ekim’den itibaren İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölen sağlık personeli sayısının 990’ı geçtiğini belirtti. Toplamda ise en az 41 bin 391 Filistinli öldü, 95 bin 760 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölünün olduğu ve sivil altyapının da hedef alındığı belirtiliyor.

Ebu Ramazan, İsrail’in 7 Ekim’den beri yaptığı saldırılarda sağlık alanında büyük kayıplar yaşandığını vurgulayarak, uluslararası toplumun bu saldırılara son vermek için İsrail’e baskı yapması gerektiğini dile getirdi. İsrail’in sağlık çalışanlarını alıkoyduğu, hastaneleri yerle bir ettiği ve ambulans araçlarını kullanılamaz hale getirdiği de belirtildi. Ebu Ramazan, uluslararası toplumun Gazze’ye tıbbi yardımın ulaşmasını ve yaralıların yurt dışına çıkarılması için sınır kapılarının açılmasını istedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde Sağlık Bakanlığı depolarını bombalaması sonucunda 5 bakanlık çalışanı hayatını kaybetti. Saldırıların durdurulması ve Filistinlilere destek olunması amacıyla uluslararası camiaya çağrıda bulunan Ebu Ramazan, İsrail’in insan hakları ihlallerini kınayarak, bu saldırıların durdurulması için baskı yapılmasını istedi.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu bir gerçek. Sağlık alanında büyük kayıplar yaşanan bölgede uluslararası toplumun harekete geçerek bu saldırılara son vermesi ve yardımın ulaşmasını sağlaması gerekiyor. İsrail’in insan hakları ihlalleri ve sivil altyapıyı hedef alması uluslararası camiayı endişelendiriyor ve çözüm bulunması için çaba sarf ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’de Ölüme Bomba Yağdı: 43 Filistinli Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!