G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.144.983,75

İsrail ve Lübnan İlişkilerinde Gerilim!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Hizbullahı, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kenti ve çevresine düzenlediği roket saldırılarıyla geceden gün doğumuna kadar devam etti. Bu saldırılara karşılık olarak İsrail ordusu da Lübnan’a hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

İsrail’in bölgedeki istikrarı bozma amacıyla başlattığı saldırılar, çatışmanın tırmanmasına neden oldu. İsrail-Lübnan sınırında gerilim artarken, Lübnan Hizbullahı’nın İsrail’in kuzeyine 115 füze attığı bilgisi haberlere yansıdı. Bu saldırılar Hayfa kenti ve çevresinde alarm durumuna neden oldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, İsrail’e ait hava savunma sistemlerinin ateşlediği füzeler, atılan mühimmatlara doğru ilerleyerek patlamalar oluşturdu. İsrail ordusu, gece boyunca 115 füzenin atıldığını açıkladı ve hava savunma sistemlerinin çoğunu engellediklerini bildirdi. Ancak Hayfa yakınlarındaki bazı bölgelere füzelerin isabet ettiği ve üç kişinin yaralandığı belirtildi.

Lübnan Hizbullahı ise Filistin halkının direnişiyle dayanışma amacıyla İsrail’e saldırıda bulunduğunu ve hedeflerinin Ramat David hava üssü ve savunma sanayi şirketi merkezi olduğunu açıkladı. Bu saldırılara karşılık olarak İsrail ordusu da Lübnan’da Hizbullah’a ait noktalara hava saldırıları düzenledi.

Yaşanan gerginlik sonrası İsrail iç cephe komutanlığı bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Eğitimler durdurulurken, toplu etkinliklerde kişi sayısı sınırlanarak iş yerlerinin güvenli sığınaklara sahip olması istendi. Plajlar kapatıldı ve gerginlik devam ederken çatışmaların daha fazla tırmanabileceği uyarıları yapıldı.

Öte yandan, 20 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında 37 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail-Lübnan sınırında 2023 yılından bu yana devam eden çatışmalar uluslararası toplumu bölgesel savaş ihtimaline karşı uyardı. Bu süreçte taraflar arasındaki gerilim giderek artarken, çatışmaların sona ermesi için uluslararası müdahalelerin önemi vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ve Lübnan İlişkilerinde Gerilim!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!