G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Sosyal Medyada Yayılan Yanıltıcı İddialarla İlgili Açıklama Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DMM’den yapılan açıklamaya göre, sosyal medyada paylaşılan bir videoyla ilgili yanıltıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Türk ordusu Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdı ve bir araca ateş açtı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda bu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, söz konusu video aslında Filistin’in Batı Şeria’daki El Halil bölgesinde çekilmişti. Görüntüler, işgalci İsrail askerlerinin bir kamyon sürücüsüne saldırdığı ve aracın lastiklerine ateş ettiği anları gösteriyordu. Videoda duyulan İbranice konuşmaların daha az duyulması için müzik eklenmiş olduğu da tespit edildi. Dolayısıyla, ortaya atılan iddianın gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Haberin ardından İsrail’deki suikast olaylarına dikkat çeken bir başka haber de gündeme gelmişti. Üstlerindeki iletişim cihazları bomba gibi patlayarak infilak eden kişilerin yaşadığı belirtildi. Bu olaylar, İsrail’deki gerginlik ortamının ne derece yüksek olduğunu gözler önüne serdi.

Meteoroloji tarafından yapılan hava durumu tahmininde değişiklikler yaşandığına dair bir başka bilgi de paylaşıldı. Plan yapmakta olan vatandaşlar, yağışların ne kadar süreceği konusunda bilgilendirildi. Yapılan tahminlere göre, belirli bir süre daha yağışların devam edeceği ve alınması gereken önlemlere yönelik uyarılar yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medyada Yayılan Yanıltıcı İddialarla İlgili Açıklama Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!