G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.242.484,55

MSB’den Pençe-Kilit Operasyonu’nda PKK’lı Teröristlere Ait Patlayıcılar Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında PKK’lı teröristlere ait 6 mağara ve tünelde ele geçirilen patlayıcı madde ve mühimmatın detaylarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Operasyonun devam ettiği vurgulanarak, teröristlere darbe vurulmaya devam edileceği belirtildi.

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, operasyon bölgesinde tespit edilen 6 mağara ve tünelde, PKK’lı teröristlere ait çok sayıda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildiği duyuruldu. İçerisinde bulunan malzemeler şu şekilde sıralandı: 2 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 14 tane 12.7 milimetre keskin nişancı mühimmatı, 16 el yapımı patlayıcı (EYP), 1 el dürbünü, 1 keskin nişancı dürbünü, 3 el telsizi, 1 adet kırık telsiz gövdesi, 1 güneş paneli, 1 kamera, 1 drone gövdesi, 1 jeneratör, EYP yapımında kullanılan malzeme, inşaat malzemeleri ve çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesi.

Bakanlık, Pençe-Kilit Operasyonu’nun teröristlere karşı başarılı şekilde devam ettiğini vurgulayarak, kahraman Mehmetçik’in teröristlerin inlerine girmeye devam edeceğini belirtti. Operasyonun bölgede huzur ve güvenin sağlanması amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

MSB, yaptığı duyuruda operasyonun başarıyla devam ettiğini belirterek, teröristleri etkisiz hale getirmek için kararlılıkla mücadele edileceğini vurguladı. Sosyal medyada paylaşılan bilgilerle beraber, PKK’lı teröristlere ait mağaralardan ele geçirilen patlayıcı maddelerin infilak ettirilmeksizin imha edilmesinin önemine dikkat çekildi.

Son olarak, MSB’nin yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu’nun başarılı bir şekilde devam ettiği ve terör örgütü PKK’ya karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğü belirtildi. Operasyonların huzur ve güvenin sağlanması için devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB’den Pençe-Kilit Operasyonu’nda PKK’lı Teröristlere Ait Patlayıcılar Ele Geçirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!