G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.419,36

AFAD Başkanı: “Sarı Alarm Verilen Giresun’da Riskler Artıyor, Dikkat Çekici Uyarılar!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

## AFAD Başkanı Okay Memiş, Sarı Alarm Verilen Giresun’u Ziyaret Etti

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve diğer kurum yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Memiş, Samsun ve Ordu illerine verilen turuncu alarmın ardından Giresun’a sarı alarm verildiğini belirtti.

## Yaşanan Can Kayıpları ve Alınan Önlemler

Memiş, aşırı yağışlar nedeniyle Samsun’un Terme ilçesinde dere taşması sonucu yaşanan can kaybını aktardı. Ordu’da ise bir teyzenin dere taşması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Muş’un Malazgirt ilçesinde bir vatandaşın aşırı yağışlar nedeniyle hayatını kaybettiğini ve Erzurum’un Tekman ilçesinde ise 4 vatandaşın yaralandığını belirtti.

## Uyarılar ve Önemli Hatırlatmalar

Sarı alarm verilen illerde vatandaşların uyarıları dikkate almalarını vurgulayan Memiş, su seviyesi yükseldiğinde geçişlerde dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca aşırı yağışlı havalarda dere yataklarından uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, can kaybının telafisinin olmadığını söyledi.

## Derelerin Islahı ve Risk Azaltma Çalışmaları

Memiş, AFAD tarafından yürütülen derelerin temizlenmesi ve ıslahı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karadeniz illeri başta olmak üzere Türkiye genelinde 111 iş makinesi ile derelerin temizlenmeye başlandığını söyledi. Amacın can kayıplarını önlemek olduğunu belirterek, bu çalışmaların yeni başladığını ve başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD Başkanı: “Sarı Alarm Verilen Giresun’da Riskler Artıyor, Dikkat Çekici Uyarılar!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!