G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.159.775,74

Türkiye ve Fas Arasında Enerji İlişkileri İçin Önemli Adımlar Atıldı: İmzalanan Anlaşmalar Detaylarıyla

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fas’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında başkent Rabat’ta Fas Enerji Dönüşümü ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Leila Benali ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler sonucunda, enerji ve madenler alanlarında Türkiye ile Fas arasında 2 anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaların iki ülkenin yenilenebilir enerji, elektrik, hidrojen, petrol, doğal gaz, madencilik gibi enerji alanlarındaki ilişkileri geliştirmeyi ve ortak projeler hayata geçirmeyi amaçladığı belirtildi. Anlaşmaların ayrıca Türkiye ve Fas’ın enerji sektörlerinin yanı sıra sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olmayı amaçladığı ifade edildi.

Bakan Bayraktar, yapılan anlaşmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile Fas arasındaki iş birliğinin daha da ileriye taşındığını ve Fas’ın önemli miktarda enerji ithalatı yaptığını vurgulayarak, ülkenin enerji talebinin arttığına dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, iki ülkenin güneş, rüzgar ve offshore rüzgar gibi alanlarda sahip oldukları potansiyeli birlikte nasıl harekete geçirebileceklerini konuştuklarını söyledi.

Bayraktar, Fas’ın LNG alım kapasitesine sahip olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda çözüm olabileceğini belirterek, iki ülke arasında ortak tedarik anlaşmalarının mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil hidrojen ve diğer yeni enerji alanlarında ortak projeler geliştirebileceklerini belirtti. Bayraktar ayrıca, Temmuz başında bir araya getirilecek teknik komiteyle somut projeleri ortaya çıkaracaklarını ve kamu şirketleri ile özel sektörün bu alanda nasıl projeler geliştirebileceğini belirleyeceklerini söyledi. Bu çalışmanın iki ülkenin ticari ilişkilerini daha ileriye taşıyacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Fas Arasında Enerji İlişkileri İçin Önemli Adımlar Atıldı: İmzalanan Anlaşmalar Detaylarıyla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!