G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.165.438,63

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın öldürülmesiyle ilgili dikkat çekici iddia!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Ocak 2024 tarihinde Fatih ilçesinde bulunan ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Yeri’ isimli çay ocağında meydana gelen olayda, yaşanan bıçaklama saldırısında hayatını kaybeden Ramazan Pişkin’in katili olarak tutuklanan Erkan Baykut’un yargılanmasına başlandı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Erkan Baykut ve taraf avukatları hazır bulundu. Aynı zamanda olayın müşteki olan Ramazan Pişkin’in kardeşi Mehmet Pişkin de duruşmada hazır bulundu.

Erkan Baykut duruşmada yaptığı savunmada, olay sırasında uyuşturucu etkisi altında olduğunu ve Ramazan Pişkin’i yanlış anlayarak bıçakladığını iddia etti. Kendisinin cinsel istismara uğramış bir insan psikolojisi içinde bulunduğunu belirterek, olayın kendisini savunma refleksiyle gerçekleştiğini söyledi.

Müşteki Mehmet Pişkin ise kardeşinin kimseyle husumeti olmadığını ve kesinlikle namaz kıldığı sırada planlı bir şekilde öldürüldüğünü ifade etti. Tanık olarak dinlenen İbrahim Baştürk ise, olay günü iş yerinde otururken duyduğu gürültü üzerine dükkanlarına gittiğinde Ramazan Pişkin’in kanlar içinde yerde yattığını gördüğünü ve hemen ambulans çağırdığını belirtti.

Mahkemede esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Erkan Baykut’un olay öncesinde maktule ait sosyal medya videolarını izlediğini ve olaydan birkaç gün önce iş yerine gelip keşif yaptığını aktardı. Sanık, tek vuruşta öldürme kapasitesine sahip bıçakla maktulün iş yerine gidip planlı bir şekilde öldürme eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.

Mütalaada, sanık Erkan Baykut’un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, sanık avukatı savunma yapabilmek için süre talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak sanığa savunma hazırlama süresi verdi ve duruşmayı erteledi.
İddianamede yer alan bilgilere göre, şüpheli Erkan Baykut’un kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edildiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın öldürülmesiyle ilgili dikkat çekici iddia!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!