G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

Zafer Mahallesi’nde İnşa Edilen Binanın Çökmesi Sonucu Meydana Gelen Olayda Ölü ve Yaralı Yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1980 yılında Zafer Mahallesi Yadigar Sokak’ta inşa edilen bir binanın nedeni bilinmeyen şekilde çöktüğü bildirildi. Binanın çökmesi sonucunda çevredeki diğer binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Acil Durum ve Afet Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bina enkazında arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine itfaiye, emniyet ve sağlık ekipleri de sevk edildi.

İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamada, çöken binanın yapım tarihinin 1980 olduğunu belirtti. Valilik, olay yerinde yapılan incelemelerde ölen, yaralanan veya enkaz altında kalan bir kişinin olmadığını tespit etti. Çevredeki diğer binaların tedbir amaçlı boşaltıldığı ve güvenlik önlemlerinin alındığı da açıklamada yer aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve neden binanın çöktüğü henüz netlik kazanmadı.

Yerel halk ise olayın şokunu yaşarken, yetkililerin aldığı önlemleri takdirle karşıladı. Binanın çökmesi sonucunda herhangi bir can kaybı olmaması büyük bir şans olarak değerlendirildi. Bölgede güvenlik önlemleri sıklaştırılarak, benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmaya devam ediliyor.

Bina çökmesinin sebebinin yapım hataları, eskiyen malzemeler veya doğal afetler olabileceği üzerinde durulurken, konuyla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı. Çöken binanın kısa süre önce tadilat gördüğü ve bina sahiplerinin herhangi bir şikayetleri olmadığı da belirtildi. Şehirdeki diğer binaların da güvenliğinin kontrol edilerek gerekli tedbirlerin alınması planlanıyor.

Bina çökmesi olayı, mahalle sakinlerini endişeye sevk ederken, yetkililerin soruşturmanın titizlikle sürdürdüğü ve bölgedeki binaların güvenliğini en üst seviyede tutmak için çalıştığı ifade edildi. Özellikle benzer yapıların incelenerek, gerekli önlemlerin alınmasının önemli olduğu vurgulandı. Binanın çökmesinin etkilerinin en aza indirilmesi için bölgedeki çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zafer Mahallesi’nde İnşa Edilen Binanın Çökmesi Sonucu Meydana Gelen Olayda Ölü ve Yaralı Yok

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!