G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

HSK, Hakim ve Savcıların Görevine Devam Ettiği Haberler Gerçeği Yansıtmıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Adana Hakimi Gül Altınok ve Mardin Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan’ın görevlerine devam ettiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. HSK’nın yazılı açıklamasına göre, hakim Altınok hakkında Adana’daki görevi sırasında intikal eden iddialar üzerine soruşturma izni verildi ve tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verildi. Aynı zamanda, daha önce Edirne’deki görevi sırasında işlediği suçlar nedeniyle meslekten çıkarılma cezası alan hakim hakkında yargılama süreci devam ediyor.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan ise soruşturma konusu eylemleri nedeniyle iki kez meslekten çıkarılma cezası almış ve bu kararlar kesinleşmiş. Ayrıca, HSK’nın verdiği kovuşturma izni doğrultusunda Aslan’ın yargılanmasına devam edildiği belirtildi.

HSK’nın açıklamasında, yargı mensuplarıyla ilgili iddiaların hassasiyetle takip edildiği ve mevzuat gereği gerekli işlemlerin zamanında yapılacağı vurgulandı. Haberlerde, disiplin işlemi yapılan ve yargılamaları süren bazı yargı mensupları hakkında işlem yapılmadığı yönünde yanlış bilgilerin yer alması ise yargının itibarını ve güvenini olumsuz etkileyebileceği için toplumun bu konuya hassasiyetle yaklaşması gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HSK, Hakim ve Savcıların Görevine Devam Ettiği Haberler Gerçeği Yansıtmıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!