G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,78
GR. ALTIN2.915,50
BTC2.182.498,61

Prof. Dr. Naci Görür, “Gökçeada Açıklarında Kaydedilen 4,4 Şiddetindeki Deprem Marmara Bölgesi İçin Uyarı Verdi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gökçeada açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Görür, bu depremin, bölgede beklenen büyük Marmara depremine işaret edebileceğini belirtti. Depremin yerel saatle sabah erken saatlerde meydana geldiği ve çevre ilçelerde de hissedildiği bildirildi.

Prof. Dr. Görür, yaptığı açıklamada, sarsıntının Ege Denizi içerisindeki KAF FAY ZONUNDA meydana geldiğini ve bu bölgenin devamında Marmara Denizi’nde büyük bir depremin beklenmesi gerektiğini aktardı. Bölgede gerilimin hala devam ettiğini belirten Görür, vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Depremin ardından sosyal medya hesabından da bir uyarı paylaşan Prof. Dr. Görür, “Ege Denizi’nde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Ege Denizi içerisindeki KAF FAY ZONUNDA gerçekleşti. Bu bölgenin devamında Marmara depremini bekliyoruz. Bölgede gerilim devam ediyor. Sevgiyle” şeklinde bir mesaj paylaştı.

Gökçeada’daki depremin, bölgedeki deprem aktivitesi açısından önemli bir sinyal olduğunu dile getiren Prof. Dr. Naci Görür, deprem riskinin her zaman var olduğunu hatırlatarak vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Görür, Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve böyle olayların sürekli olarak yaşanabileceğini belirtti.

Depremlerin önceden tahmin edilemeyeceğini ancak alınacak önlemlerle risklerin en aza indirilebileceği üzerinde duran Prof. Dr. Görür, şiddeti büyük bir depreme karşı her zaman hazırlıklı olmanın önemine değindi. Görür, deprem anında yapılması gerekenler konusunda da vatandaşları bilgilendirerek panik yapmadan ve sakin bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Son olarak Prof. Dr. Naci Görür, depreme karşı alınacak tedbirlerin yaşamlarımızı korumak adına büyük önem taşıdığını ve toplum olarak bu konuya gereken hassasiyeti göstermemiz gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Naci Görür, “Gökçeada Açıklarında Kaydedilen 4,4 Şiddetindeki Deprem Marmara Bölgesi İçin Uyarı Verdi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!