G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

Özgür Özel: “Asgari ücrete zam yapmayacaklar, mücadeleyi sokaklara taşıyacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Erhürman ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Asgari ücrete zam yapılmayacağı kararı hakkında konuşan Özel, önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki açıklamasının ardından, “Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir” ifadelerini kullandı. 30 Haziran’da Kocaeli’de düzenlenecek olan Büyük Emek Mitingi’nde, asgari ücret artışına yönelik tepkilerini dile getireceklerini belirten Özel, “Bizim MHP’den bir farkımız var; biz sandıkta ‘muhalefet edeceğiz’ diye oy toplamıyoruz ve sonra araya bir daha sandık girmeden 180 derece taraf değiştirecek bir anlayış bizim siyasetimizde yok. Biz milletten kavga etmek için yetki almadık. Bizim siyasetimiz en dirençli ve etkili siyasettir” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklamış ve “Yeni asgari ücret için aralık ayında bir araya geleceğiz” ifadesini kullanmıştı. AKP Grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtmişti.

Bakan Işıkhan, emekliye refah payının gündemlerinde olmadığını vurgularken, “Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak. Emekliler için enflasyon farkı söz konusu. Refah payı gündemimizde yok” dedi.

Özgür Özel’in ve Vedat Işıkhan’ın bu açıklamaları gündemde geniş yankı uyandırmış durumda. Önümüzdeki günlerde asgari ücretle ilgili yeniden masaya oturulacak ve bu konuda alınacak kararlar merakla bekleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki bu görüş ayrılığı, gerek hükümetin gerekse muhalefetin yakın takibinde olacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: “Asgari ücrete zam yapmayacaklar, mücadeleyi sokaklara taşıyacağız”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!