G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,67
CNY4,86
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,75
GR. ALTIN2.911,52
BTC2.148.234,87

Sevgilisini Pencereden İtiyor, Beraat Ediyor! Skandal Karar Yargıtay’a Taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’in Emek Mahallesi’nde yaşanan olayda, Zerin Kılınç (36), sevgilisi Yılmaz Sazak (34) ile birlikte oturduğu evlerinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Kılınç, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yapılan ilk otopsi incelemesinde yüksekten düşmeye bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirlendi. Evde yapılan incelemede, kan lekeleri, cam kırıkları ve kırılmış kül tablası tespit edildi.

Yılmaz Sazak, olaydan sonra ifadesi alınıp serbest bırakıldı ancak 7 ay sonra ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Eskişehir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sazak hakkında savcı, sevgilisi Zerin Kılınç’ı pencereden iterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Geçen yıl temmuz ayında görülen mahkemede Yılmaz Sazak’a beraat kararı verildi. Ayırca ‘kadına karşı tehdit’ suçundan aldığı ceza da ertelendiği için Sazak tahliye edildi. Ancak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kılınç ailesinin avukatı Ahmet Seyhan, karara itiraz ederek dosyayı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, yapılan itirazı reddederek Yılmaz Sazak’ın beraat kararını onadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kararı temyiz etti. Bakanlık adına dilekçe veren avukat, sanığın çelişkili ifadeler verdiğini ve delillerin sanık lehine yorumlandığını belirtti. Dilekçede, olay yerinde bulunan kan lekeleri ve tişörtün durumu gibi detaylar üzerinde durularak, mahkemenin kararının yeniden değerlendirilmesi talep edildi.

Zerin Kılınç’ın intihar etmesini gerektirecek bir durum olmadığı ve olayın şüpheli olabileceği belirtilen dilekçede, mahkemenin delilleri sanık lehine yorumladığı iddia edildi. Dosyada bulunan bilimsel mütalaanın dikkate alınması gerektiği vurgulanarak, adaletin sağlanması ve benzer olayların yaşanmasının önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi. İtirazlar karşısında Yargıtay sürecinin neticesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sevgilisini Pencereden İtiyor, Beraat Ediyor! Skandal Karar Yargıtay’a Taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!