G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

DNA Testi Sonucunda Kimliği Belirlenen Cesedin Cinayet Zanlısı İtiraf Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 Ekim 2020 tarihinde Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Elmaçukur Mahallesi Çayırlarboğazı mevkisinde ormanda toprağa gömülü halde bir ceset bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin ateşli silahla öldürüldüğü ve yüzü tanınmayacak halde olduğu tespit edildi. Kimlik tespiti için İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT tarafından çalışma başlatıldı. Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nden gelen uzmanlık raporunda cesedin erkek birine ait olduğu belirlendi.

Ekipler, digital ortamda yüz giydirme işlemi yaparak, ceset ile uyumlu olabilecek kişilerin araştırılması için kayıp başvurularını inceledi. 18 kayıp şahsın fiziksel özelliklerinin cesetle uyumlu olduğu belirlendi. DNA analizi sonucunda, cesedin S.G.’nin babası olan E.G.’ye ait olduğu tespit edildi. Bu süreçte E.G.’nin cep telefonu numarası üzerinden yürütülen araştırmalarda, E.G.’nin olay tarihinde telefonda görüştüğü kişiler belirlendi ve yakalama kararları alındı.

11 Haziran’da düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin ifadeleri alındı. 6 şüpheli serbest bırakılırken, E.M. ve Ö.K. isimli şüphelilerin cezaevinde oldukları için Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadeleri alındı. Z.Y. ise suçunu jandarmadaki sorgusunda itiraf etti. Z.Y., borç-alacak nedeniyle husumet bulunduğunu söyleyerek E.G.’yi vurarak öldürdüğünü ve cesedi ormanda gömdüğünü belirtti. Z.Y.’nin, E.G.’ye ait cep telefonunu ve olayda kullandığı silahı denize attığını ifade etti.

Z.Y., ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu acı olayın ardından soruşturma devam ederken, kamuoyunda büyük bir şok ve üzüntü yarattı. Olayın detayları ve süreç ilerledikçe ortaya çıkacak olan bilgiler, adli makamlar tarafından titizlikle incelenecek ve sorumlular adalet önünde hesap verecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DNA Testi Sonucunda Kimliği Belirlenen Cesedin Cinayet Zanlısı İtiraf Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!