G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Yapay Zeka ile Seçimleri Yönlendirme Planlarına Karşı 20 Teknoloji Şirketi Mücadele Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI ve X gibi 20 teknoloji şirketi, dünya genelinde bu yıl düzenlenecek seçimlerde yapay zekanın aldatıcı şekilde kullanımına karşı mücadele edecek. Bu amaçla, şirketler cuma günü makul önlemler almak üzere bir anlaşma imzaladılar. Anlaşmaya göre, bu teknoloji şirketleri zararlı yapay zeka içeriklerini tespit ederek karşı koymak için birlikte çalışacaklarını belirttiler.

Bu anlaşma, yapay zekanın seçim süreçlerinde kullanımının demokratik seçimleri bozmasını engellemek amacıyla atılan önemli bir adım olarak nitelendirildi. Bu teknoloji şirketleri, zararlı yapay zeka içeriklerini tespit etme ve etiketleme konusunda birlikte çalışarak, önlemlerin alınması için birbiriyle yardımcı olmayı taahhüt ettiler.

Meta’nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg, bu konuda yaptığı açıklamada, hiçbir teknoloji şirketinin veya hükümetin bu teknolojinin olası kötü niyetli kullanımıyla tek başına baş edemeyeceğini belirtti. Bu nedenle, birlik olunmasının önemli olduğunu vurguladı. Anlaşma, deepfake videolarını yasaklama veya kaldırma taahhüdünde bulunmuyor. Bunun yerine, yanıltıcı yapay zeka içeriğini platformlarında tespit etmek ve etiketlemek için kullanacakları yöntemlerin ana hatlarını çiziyor.

Şirketler, en iyi uygulamaları birbirleriyle paylaşacaklarını ve zararlı içerik yayılmaya başladığında hızlı ve orantılı yanıtlar vereceklerini belirtiyorlar. Ancak, taahhütlerin belirsizliği ve herhangi bir bağlayıcı gerekliliğin bulunmaması muhtemelen çok çeşitli şirketlerin anlaşmaya katılmasına yardımcı oldu. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, böyle bir anlaşmanın kapsamlı olamayacağını, ancak “çok etkili ve olumlu unsurlar içerdiğini” söyledi.

Bu teknoloji şirketlerinin yavaş önlem alması, şirketlerin daha fazlasını yapma baskısıyla karşı karşıya kalmalarına neden oldu. Federal İletişim Komisyonu, kısa süre önce otomatik aramalarda yapay zeka tarafından oluşturulan ses kliplerinin yasaya aykırı olduğunu doğruladı ancak bu, sosyal medyada veya kampanya reklamlarında dolaşan sesli derin sahtekarlıkları kapsamıyor. Yapay zeka ile mücadele devam ediyor, çünkü teknoloji seçim kampanyaları üzerinde büyük etkiye sahip olabilir. Özellikle, veri gizliliği, manipülasyon riskleri ve deepfake teknolojileri, seçim süreçlerinin adil olmasını zorlaştırabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yapay Zeka ile Seçimleri Yönlendirme Planlarına Karşı 20 Teknoloji Şirketi Mücadele Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!