G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.774,07

Ergani’de PKK/KCK Operasyonu: Eski Belediye Başkanı da Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ergani ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK/KCK’nın Ergani yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 7 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin örgütün talimatları doğrultusunda düzenlenen etkinliklere katıldıkları, örgütle iltisaklı derneklere finansman sağladıkları, öldürülen teröristlerin cenaze ile taziyelerine katıldıkları ve yakınlarını örgüt adına işe aldıkları iddia ediliyor.

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, eski HDP’li Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya da dahil olmak üzere 6 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüphelinin ise hala yakalanmasına çalışılıyor. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam etmekte.

Öte yandan, Ergani ilçesindeki terör örgütü PKK/KCK’nın yapılanmasına yönelik operasyonlar devam ederken, 7 şüphelinin hakkında soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin örgüt adına faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal destek sağladıkları ve örgüte mensup kişilerin cenaze törenlerine katılarak propagandalarına destek verdikleri iddia ediliyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin örgüt propagandası yapmak, örgüt üyelerine yardım etmek ve terör örgütüne üye olmak gibi suçlamalarla karşı karşıya oldukları belirtiliyor. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Operasyon sırasında, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve örgütsel dokümanlara el konuldu. Şüphelilerin örgüt ile bağlantılarını ortaya çıkaracak delil niteliği taşıyan belgeler üzerinde yapılan incelemeler ise devam etmekte.

Ergani ilçesindeki bu operasyonun, terör örgütü PKK/KCK’nın Ergani yapılanmasına yönelik son zamanlarda gerçekleştirilen operasyonlar zincirinin bir halkası olduğu belirtiliyor. Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceği vurgulanırken, halkın da terör örgütlerine ve destekçilerine karşı işbirliği içinde olması gerektiği hatırlatılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ergani’de PKK/KCK Operasyonu: Eski Belediye Başkanı da Gözaltında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!