G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Emine Erdoğan, Ebelere ve Hemşirelere Özel Programda Müjde Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen programa katıldı. Program, hastanenin Kadın Doğum bölümünde gerçekleştirilen yemek programıyla başladı. Emine Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Necdet Sağlam ve çok sayıda ebe ve hemşire de programa katıldı. Programda konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde çalışan hemşire Şeyma Aydın’ın ebru sanatıyla yaptığı sakura ağacı tablosunu Emine Erdoğan’a hediye etti.

Emine Erdoğan, konuşmasında hemşirelerin hastaların can yoldaşı olduğunu belirterek, tarihte pek çok kahraman hemşire hikayesine sahip olduklarını dile getirdi. Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Keyhusrev’in kız kardeşi Gevher Nesibe Hatun’un ve Kurtuluş Savaşı döneminde hemşirelik yapan Safiye Hüseyin Elbi’nin hikayelerine değindi. Ardından, Gaziantepli Hemşire Şeyma’nın 6 Şubat depremlerinde gösterdiği cesareti örnek gösterdi. Erdoğan, afet bölgelerinde çalışan sağlık gönüllülerinin kahramanlıklarını vurgulayarak, tüm şehit sağlık neferlerine Allah’tan rahmet diledi.

Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirmek adına Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Beyaz Reform sürecine değinen Emine Erdoğan, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, pandemi sürecinde büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının çabalarını takdir etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuşmasında, sağlık sistemine yapılan iyileştirmeleri ve şiddetin önlenmesi için alınan tedbirleri anlattı. Ebe ve hemşirelerin mesleki konumlarının güçlendirildiğini ifade eden Koca, sağlık çalışanlarının yükünü hafifletecek politikalar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Program, ebe ve hemşireleri tebrik eden ve sağlık çalışanlarının önemine vurgu yapan konuşmalarla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan, Ebelere ve Hemşirelere Özel Programda Müjde Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!