G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,65
CNY4,88
GBP44,90
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,79
GR. ALTIN2.913,94
BTC2.185.175,07

CHP’li belediyelere “Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele” genelgesi yayınlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin genel sekreteri Selin Sayek Böke ve genel başkan yardımcısı Gökhan Zeybek imzalı genelge ile CHP’li belediyelere “Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele” genelgesi gönderildi. Genelgede belediye kaynaklarının etkin kullanımına yönelik ilkeler belirtilerek, şatafattan kaçınılması ve kamu kaynaklarının israf edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Genelgede CHP’nin kamu yönetiminde kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadelesinin temellerini oluşturacak ilkelerin bütüncül bir şekilde ele alınması gerektiği ifade edildi. Kamu kaynaklarının amacına uygun, etkin, verimli ve dengeli kullanımının kamu kurumları için temel bir ilke olduğu belirtildi. Belediyeler de dahil olmak üzere kamu kurumlarının harcamalarında, ihalelerinde ve ekonomik-mali işlemlerinde israfı önleyici ilkelere riayet edilmesi gerektiği vurgulandı.

İsrafla mücadele konusunun kamu kaynaklarının sürdürülebilir kalkınma, sosyal adalet ve refahın tüm topluma yayılmasını sağlamak için önemli olduğu belirtildi. Kamu hizmetine seçilmenin bir ayrıcalık olmadığı, aksine büyük bir sorumluluk gerektirdiği vurgulandı. Bu nedenle belediye başkanları ve yöneticileri şatafat ve kamu kaynaklarının israfından kaçınacaklarına dikkat çekildi.

Genelge kapsamında ihale süreçlerinde şeffaflık, ağırlama ve tanıtım törenlerinde mütevazilik, taşıtların etkin kullanımı, hizmet dışına çıkmama, yurt dışı görevlendirmelerde kişisel fayda sağlanmaması, elektrik tüketiminde ekonomik kullanım, atamalarda liyakate önem verilmesi gibi ilkelerin önemine vurgu yapıldı. Belediye başkanları ve yöneticilerinin kayırmacılığa ve liyakat dışına çıkmamaya özen göstermeleri gerektiği belirtildi.

Sonuç olarak, CHP’nin belediyelerde kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadelesinin önemine dikkat çekmek amacıyla gönderilen genelge ile belediye kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına yönelik ilkelerin benimsenmesi gerektiği vurgulandı. Belediye başkanları ve yöneticilerinin kamu kaynaklarını israf etmeden, şeffaf ve adaletli bir şekilde kullanmaları gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li belediyelere “Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele” genelgesi yayınlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!