G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,77
GR. ALTIN2.913,81
BTC2.176.742,44

Emniyetin Operasyonu: Dolandırıcılar Yakalandı, 5 Tutuklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda Eskişehir, Hatay, Muğla ve Erzurum illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Şüphelilerin, piyasadan daha uygun fiyatlarla toz şeker ve yağ ilanı vererek talep edenlerle iletişime geçip ödemeyi alarak kayıplara karıştıkları belirlendi.

Operasyon kapsamında İ.S, U.U, M.A.K, M.K.S, A.C.K. ve Y.S. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. 43 ayrı dolandırıcılık olayının aydınlatıldığı operasyonlarda, şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, banka kartı, SIM kart, tablet, bilgisayar, taşınabilir bellek ve nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan zanlılardan İ.S, U.U, M.A.K, M.K.S. ve A.C.K. tutuklanırken, Y.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlar neticesinde ülke genelindeki dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmiş oldu.

Belirlenen şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları dolandırıcılık faaliyetlerine son verilmesi için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın öncülüğünde yapılan operasyonlarda, suç örgütü üyelerinin banka hesaplarına yapılan para transferlerine de erişim sağlandı. Bu sayede, dolandırıcılık faaliyetlerine zemin hazırlayan tüm unsurların ortaya çıkarılması ve önlenmesi hedeflendi.

Operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından gözaltına alınan şüphelilerin adli süreçleri devam etmekte olup, toplumun huzur ve güvenliği için gerekli adımların atılacağı belirtildi. Operasyonlarla ilgili olarak AA tarafından yapılan haberde detaylı bilgilere yer verilerek kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlandı. Operasyonların devam edeceği ve benzer suç örgütlerine karşı etkin bir mücadele yürütüleceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emniyetin Operasyonu: Dolandırıcılar Yakalandı, 5 Tutuklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!