G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.399,96

Edirne’de Coşku Dolu Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Başladı, Dilekler Ağaca Asıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de 4-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, şehir merkezinde başladı. Yağan yağmur nedeniyle etkinlik öğleden sonra start aldı ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri de yapıldı. Festival alanı Sarayiçi yarımadasında kuruldu ve dans grupları sahnede vatandaşları coşturdu. Roman vatandaşlar da yöresel kıyafetlerle festivale katılarak dans etti. Katılımcılar, dileklerini renkli kağıtlara yazıp ağaca astılar. Bazıları ise dileklerine eşlik ederken dans etti.

Festivali arkadaşlarıyla birlikte gezmeye gelen Oğuzhan Konuk, “Eğlenmeye geldik. Hava engel olmasına rağmen keyifli bir gün geçireceğimizi düşünüyoruz. Yarın ateşi yakıp dileklerimizi arkadaşlarımız ve kendimiz için dileyeceğiz” dedi. Roman mahallesinden Tuncay Derebeyi ise Kakava’nın coşkusunu anlatarak, festival havasının olduğunu ve herkesi etkinliğe davet ettiklerini belirtti. Ailesiyle birlikte gelen Ulviye Kara da her yıl Kakava’yı kutladıklarını ve mutlu olduklarını paylaştı.

Festivalin yarın devam edeceği ve büyük Kakava ateşinin yakılacağı belirtildi. Gün boyunca sürecek etkinliklerin ardından pazartesi sabahı Tunca Nehri kıyısında dilekler tutulacak ve ağaçlara asılarak nehre atılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edirne’de Coşku Dolu Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Başladı, Dilekler Ağaca Asıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!