G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,68
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,73
GR. ALTIN2.923,90
BTC2.093.173,57

CHP’li Vekil Süllü, Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin Durumunu Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Türk Dünyası Vakfı’na müze olması amacıyla devredilen Eti Şehir ve Göç Müzesi binasının önünde basın açıklaması yaptı. Süllü, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın kurulmasının ardından müzenin varlıklarının Türk Dünyası Vakfı’na devredildiğini hatırlattı. Ancak, müzenin hala açılmadığını ve “TÜGVA Kıraathanesi” tabelasının asıldığını belirtti. Süllü, Vakıf Mütevelli Heyeti’nin acilen kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini vurguladı ve TBMM Başkanlığı’na konu ile ilgili soru önergesi verdiklerini söyledi.

CHP’li Süllü, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türk Dünyası Vakfı’na tahsis edilen müzenin neden hala açılmadığını sordu ve karara kimin imza attığını öğrenmek istedi. Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin “TÜGVA Kıraathanesi” olarak tahsis edilmesinin gerekçesini sorgulayarak, kamu yararı olup olmadığını dile getirdi. Ayrıca, Eti Şirketler Grubu’ndan izin alınıp alınmadığını da sordu ve müzenin içindeki tefrişatın ne hale geldiğini merak etti. Süllü, konunun takipçisi olacaklarını belirtti ve hatalı karardan derhal dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Süllü’nün açıklamalarıyla birlikte Eskişehir’de büyük bir tartışma başladı ve kamuoyu müzenin akıbetini merak etmeye başladı. Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin, şehrin kültürü ve göç hafızasının gelecek kuşaklara aktarılması için önemli bir rol oynaması bekleniyor. Süllü, Türk Dünyası Vakfı’na yapılan tahsisin geri çekilerek müzenin asıl amacıyla açılmasını talep ederken, konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Vekil Süllü, Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin Durumunu Değerlendirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!