G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,68
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,73
GR. ALTIN2.923,90
BTC2.093.173,57

Bursa’da Şehit Düşen İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit Anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hamur ilçesindeki mezarlıkta düzenlenen anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, yaptığı konuşmada, şehitlik makamının Hz. Muhammed’in gıpta ettiği bir makam olduğunu vurguladı. Her zaman şehit ailelerinin emrinde ve hizmetinde olduklarını belirten Çalış, devletin şehit ailesinin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade etti. Teşkilat mensuplarının da şehit ailesinin bir parçası olduğunu dile getiren Başsavcı, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmanın ardından Başsavcı Çalış, şehit Cengiz Yiğit’in babası Mahmut Yiğit’e plaket verdi. Program, Yiğit’in mezarına karanfil bırakılması ve çevresine fidan dikilmesiyle devam etti. Helva ve su ikramının ardından sona eren programda duygusal anlar yaşandı.

Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan, hakim ve savcılar, Ağrı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar da programa katılanlar arasındaydı.

20 Nisan 2022’de Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna giden infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında düzenlenen bombalı terör saldırısında Cengiz Yiğit şehit olmuş, 23 personel yaralanmıştı. Bu acı olayın ardından düzenlenen anma programı, şehidin anısını yaşatmak ve ailesine destek olmak amacıyla gerçekleştirildi.

Programın sonunda, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, şehidin babası Mahmut Yiğit’e verdiği plaketle duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Yiğit’in mezarına bırakılan karanfiller ve dikilen fidanlar, şehidin hatırasını yaşatmak adına anlamlı bir jest olarak değerlendirildi. Helva ve su ikramıyla sona eren program, katılımcılar arasında duygu dolu anların yaşanmasına yol açtı.

Anma programına katılanlar arasında Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan, hakim ve savcılar, Ağrı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Programda, şehit Cengiz Yiğit’in vatanı için verdiği kutsal mücadele bir kez daha anıldı ve ailesine destek mesajları iletilerek şehitlerimize olan minnet ve şükran dile getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Şehit Düşen İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit Anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!