G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Çöpler Köyü’nde Altın Madeninde Toprak Kayması: Arama Kurtarma Ekipleri Seferber Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çöpler köyünde bulunan altın madeninde meydana gelen toprak kayması ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler, yığın liç alanında çalışmalara başladı. Vali Hamza Aydoğdu da bölgeye giderek incelemede bulundu ve ekiplerden bilgi aldı. Aydoğdu, toprak altında kalan kişi sayısının net olmadığını belirterek, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Vali Aydoğdu’nun verdiği bilgiye göre, Fırat Nehri’ne sızma iddialarıyla ilgili herhangi bir durum söz konusu değil. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toprak kaymasının Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, Erzincan İliç’teki maden kazasında toprak altında kalan işçilere ulaşılması için devletin tüm imkanlarıyla sahada olduklarını ve AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Ayrıca, toprak kaymasının ardından bölgeye denetim ekiplerinin sevk edildiği ve Fırat Nehri’ne ulaşan menfezin kapaklarının kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü ve gelişmelerin hassasiyetle takip edildiği vurgulandı. Haber7’den alınmıştır.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çöpler Köyü’nde Altın Madeninde Toprak Kayması: Arama Kurtarma Ekipleri Seferber Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!