G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,19
CNY4,87
GBP45,90
EURO/USD1,12
BIST9.665,78
Petrol71,86
GR. ALTIN2.902,19
BTC2.175.016,65

YSK, Yaptığı İtirazlarda Nihai Kararları Verdi: İşte Reddedilen Talepler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ndeki itirazları değerlendirmeye devam etmektedir. Bugün saat 14.00’te gerçekleşen toplantıda, siyasi partilerin itirazları üzerine nihai kararlar verilmiştir. Kurul, 11 seçim bölgesi için yapılan itirazları ele almıştır.

AK Parti’nin Gümüşhane, Tokat’ın Erbaa ilçesi Karakaya beldesi, Elazığ’ın Arıcak ilçesi Büyükardı beldesi ve Kayseri’nin Akkışla ilçesi için ‘seçimlerin iptali’ talepleri ile Ağrı’da ‘oyların yeniden sayımı’ talebi YSK tarafından reddedilmiştir. CHP’nin ise Tekirdağ’ın Ergene ve Kapaklı ilçeleri için yaptığı ‘oyların yeniden sayımı’ talepleri de reddedilmiştir.

MHP’nin Aksaray’ın Sağlık beldesi için seçimlerin iptal kararının kaldırılması başvurusu ile Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesi için mazbatanın iptali başvuruları da Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. İYİ Parti’nin de Ordu’nun Çatalpınar ve Ünye ilçelerinde seçimlerin iptali talepleri kabul edilmemiştir.

Bu kararlar doğrultusunda, YSK, siyasi partilerin yapmış olduğu itirazları değerlendirerek nihai kararları vermiştir. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin çeşitli ilçelerdeki seçim sonuçlarına yönelik talepleri incelenmiş ve karara bağlanmıştır. Yapılan toplantıda 11 seçim bölgesi için belirlenen itirazlar üzerinde karar verilmiştir.

İtiraz sonuçlarına göre YSK, bazı il ve ilçelerdeki seçim sonuçlarına ilişkin talepleri kabul etmemiş ve reddetmiştir. Bu kararlar, seçim sürecinin şeffaflığını ve adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla alınmıştır. Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerin itirazlarına objektif bir şekilde yaklaşarak kararlarını vermektedir.

YSK’nin aldığı kararlar doğrultusunda, seçim süreci ve sonuçları titizlikle incelenmekte ve gerekli işlemler yapılmaktadır. Güvenilir bir seçim ortamı oluşturmak için Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerin itirazlarını değerlendirerek adil bir şekilde kararlarını vermektedir. Bu süreçte halkın güveni ve katılımı da ön planda tutulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK, Yaptığı İtirazlarda Nihai Kararları Verdi: İşte Reddedilen Talepler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!