G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.157.062,69

Muhtarın Azası ‘Boza’ Lakabı Yüzünden Muhtar Olamıyor: İtiraz Reddedildi, YSK’ya Başvuracak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Tunçezer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yeniden aday oldu. Seçimlere 5 adayın katıldığı yarışmada, Tunçsezer 2 bin 659 seçmenden bin 570 oy alarak muhtar seçildi. Ancak mazbatasını almak isterken yaşadığı bir sorun nedeniyle muhtarlığı düşürüldü. Tunçsezer’in azası Nejat Tatlıcıoğlu’nun seçim broşüründe yer alan ‘Boza’ lakabı, seçim pusulasına da matbaa tarafından yazılınca, yapılan itiraz sonrasında İl Seçim Kurulu tarafından muhtarlığı düşürüldü.

Tunçsezer yaşadığı şoku dile getirirken, pusulada isminin yanında ‘Boza’ lakabının yer almasının kendisini etkilediğini belirtti. Nejat Tatlıcıoğlu’nun babasının eski bir tatlıcı olduğu ve lakabının ‘Boza’ olarak kaldığını söyleyen Tunçsezer, matbaanın bu detayı gözden kaçırarak pusulaya yazdığını sonradan fark ettiklerini ifade etti. Daha önce herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ancak sonradan yapılan itiraz sonucunda muhtarlığının düşürüldüğünü öğrendi.

Bu durum karşısında seçmenlerinin desteğiyle harekete geçen Tunçezer, Vahdettin Cebel Parkı’nda toplanarak imza kampanyası başlattı. Muhtarlığının düşürülmesine seçmenlerinin iradesinin hiçe sayılamayacağını belirterek tepki gösteren Tunçezer, Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracaklarını dile getirdi. 1570 seçmenin oyunun göz ardı edilemeyeceğini savunan Tunçezer, diğer 4 adayın toplamından daha fazla oy alarak seçildiğini vurguladı.

55 yıldır Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan Tunçezer, mahallesinin iç içe bir insanı olduğunu ve mahalle sakinleriyle aile gibi çalıştıklarını aktardı. Deprem ve pandemi gibi zorlu süreçleri birlikte atlattıklarını belirten Tunçezer, seçmen sayısının 3713 olduğunu ancak katılımın düşük olduğunu ifade etti. 2659 seçmenin oy kullandığı seçimde 1570 oy alarak diğer adayların toplamından daha fazla oy aldığını belirten Tunçezer, mahallesinin tekrar kendisini seçtiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muhtarın Azası ‘Boza’ Lakabı Yüzünden Muhtar Olamıyor: İtiraz Reddedildi, YSK’ya Başvuracak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!