G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,04
CNY4,86
GBP45,55
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol73,04
GR. ALTIN2.921,15
BTC2.166.683,75

Muğla’da Helikopter Trafiği Denetledi! Uçan Göz Yüksekten Takip Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla ve turistik ilçelerindeki trafik denetimlerinde polis helikopteri kullanıldı. Dalaman Havalimanı’ndan kalkan helikopter, gece gündüz kayıt yapabilen özel kamera donanımı ile trafik denetimlerini gerçekleştirdi. Helikopter, turistik merkezlerdeki kara yolu güzergahlarında ihlalleri havadan tespit ederek kara ekiplerine bildirdi. Yapılan kontroller sonucunda 2 kırmızı ışık ihlali ve 3 motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan, 5 sürücüye ise 4 bin 392 lira cezai işlem uygulandı.

Helikopterle gerçekleştirilen denetimlerin bayram süresince devam edeceği öğrenildi. Muğla-Antalya Karayolu Fethiye güzergahında trafik akışının yoğun olmadığı gözlemlendi. Bu sayede helikopter tarafından yapılan takiplerin etkinliği artırılmış oldu. Helikopterin uçan göz olarak nitelendirilmesindeki amaç, uzak mesafelerden plaka ve yüz tanıma yapabilen özel kamera donanımının kullanılması ve kara yolundaki kural ihlallerinin tespit edilmesine yardımcı olmasıdır.

Trafik denetimlerinde helikopter kullanımının etkili sonuçlar verdiği gözlemlendi. Helikopter sayesinde hava kirliliğine neden olmadan ve kara yollarında trafik akışını engellemeden denetimler yapılabildi. Böylelikle trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlallerinin önlenmesine katkı sağlandı. Helikopterin eş zamanlı olarak kara yolu üzerinde yapacağı denetimlerle trafik sorunlarına hızlı bir şekilde müdahale edilmesi amaçlanıyor.

Muğla ve turistik ilçelerinde helikopterle gerçekleştirilen trafik denetimlerinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Helikopterle yapılan denetimlerin etkinliği ve başarısı, kara ekiplerine önemli destek sağlıyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde helikopter destekli denetimler sayesinde trafik güvenliğinin sağlanması ve sürücülerin kurallara uyması hedefleniyor. Helikopterle yapılan trafik denetimlerinin sıklaştırılmasıyla kaza risklerinin azaltılması ve trafik disiplininin sağlanması amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’da Helikopter Trafiği Denetledi! Uçan Göz Yüksekten Takip Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!