G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,98
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.254.773,68

Sağlık Bakanlığı Bayram Tedbirlerini Açıkladı: 81 İlde 24 Saat Hizmet Verilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlık, 81 ilde Ramazan Bayramı boyunca sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması ve çalışmaların 24 saat hizmet sunum esasına göre yürütülmesi için tedbirler aldı. Genelgede, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde acil hasta ve yaralılara süratle ulaşılması, ilk müdahalenin yerinde yapılması ve hastaların uygun şekilde nakledilmesi gerektiği vurgulandı. Tüm sağlık çalışanlarından fedakarlık ve üstün gayretle görev yapmaları istendi.

Ramazan Bayramı tatili boyunca olası hastalık ve acil durumlarda 112 Acil ambulansları ve hastanelerin acil servislerine yoğun başvurular olabileceği belirtildi. Bu nedenle, Bakanlık, üniversiteler ve özel sektöre ait sağlık tesislerinden gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Acil sağlık hizmetlerinde hasta sevk ve nakil işlemlerinin 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon içinde yapılacağı belirtildi. Ayrıca, Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi verilerinin sürekli güncelleneceği ve aksaklıklara meydan verilmeyeceği vurgulandı.

Hastanelerin acil servisleri, laboratuvar, görüntüleme ve diğer tedavi birimlerinde yeterli insan gücü ve tıbbi donanımın bulunmasının önemi üzerinde duruldu. Nöbet hizmetlerinin 24 saat esasına göre planlanacağı ifade edildi.

Radyoterapi hizmetlerinde aksaklıkların tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebileceği göz önünde bulundurularak, bu hizmetlerin bayram tatili süresince devam edeceği belirtildi. Diyaliz hizmetlerinin aksamayacağı ve plana uygun şekilde devam edeceği vurgulandı.

Replantasyon, kalp cerrahisi, yanık ve organ nakli gibi özel hizmetlerin acil müdahale gerektiren durumlarda süratle erişiminin sağlanması için planlamaların yapılacağı ifade edildi. Evde sağlık hizmet birimlerinin de hastaların tedavilerinin aksamadan sürdürülmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı duyuruldu. Bu kapsamda, nöbetlerin planlanacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanlığı Bayram Tedbirlerini Açıkladı: 81 İlde 24 Saat Hizmet Verilecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!