G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,66
GR. ALTIN2.908,17
BTC2.250.333,37

Gayrettepe’deki Yangınla İlgili 8 Şüpheli Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi’nde bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren bir gece kulübünde çıkan yangınla ilgili soruşturma devam etmektedir. Olayla ilgili ifadeler veren şüphelilerin durumu incelenmektedir.

Şüphelilerden biri olan Fatma Dörtgül, eğitim merkezinde öğretmenlik yaparken eniştesi Şahzade Şekergümüş’ün iflas ettiğini belirtmiştir. Kendisine atfedilen suçlamaları kabul etmeyen Dörtgül, evde konuştukları konuların aklında kaldığını ancak iş yerine gitmediğini söylemiştir. Şahzade Şekergümüş ise emniyet ve savcılık ifadelerine ek bir şey eklemek istemediğini belirterek serbest bırakılma talebinde bulunmuştur.

İş yerinde mesul müdürlük yapan İsmet Şen, pozisyonunun 6 ay önce sonlandığını ve imza yetkisi olmadığını savunarak suçlamaları reddetmiştir. Diğer şüpheli olan Mehmet Menduh Ceylan ise olay sırasında içeride olduğunu ifade ederek yangını gözlemlediğini ve birkaç arkadaşıyla dışarıya zor attıklarını belirtmiştir.

Dursun Çelik ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek olaydan bir gün önce teslimat yaptıklarını ve daha sonra gizlenmesi istenen bir kabloyu düzenlediklerini söylemiştir. Çelik, ölen bir arkadaşlarının 15 günlük kız çocuğuna bakacaklarını ve onunla ilgileneceklerini belirtmiştir.

İbrahim Bildirici ise teknik eleman olduğunu ve arızalı malzemelerin servisini çağırdığını belirterek suçsuz olduğunu iddia etmiştir. Olaya karıştığına dair herhangi bir kanıt olmadığını vurgulayan Bildirici, serbest bırakılma talebinde bulunmuştur.

Diğer şüpheliler de serbest bırakılmalarını talep etmiştir. Ancak mahkeme kararıyla Çağatay Altunel, İsmet Şen, Kahraman Erdem, Sibel Çelik, Şahzade Şekergümüş, Dursun Çelik, İbrahim Bildirici ve Mehmet Menduh Ceylan tutuklanmış, Fatma Dörtgül ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştır.

Yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı belirtilirken, soruşturma devam etmektedir. İş yeri sahipleri ve sorumluları hakkında alınan ifadelerle birlikte yasal süreç devam etmektedir. Gece kulübündeki yangının ruhsatlandırma ve denetim süreçleri de incelenmeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gayrettepe’deki Yangınla İlgili 8 Şüpheli Tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!