G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

Meteoroloji Uyarıyor: Batıda Toz Taşınımı, Doğuda Çığ Tehlikesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ve Ege’de hafif toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara ve Ege’de hafif toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bölgelerimizde hava durumu ise şu şekildedir:

**Marmara:** Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Edirne 28°C, İstanbul 25°C, Kırklareli 25°C, Kocaeli 32°C olarak öngörülüyor.

**Ege:** Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar 26°C, Denizli 31°C, İzmir 29°C, Manisa 31°C hava sıcaklıklarına sahip olacak.

**Akdeniz:** Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Batı Akdeniz’in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Adana 32°C, Antalya 25°C, Hatay 29°C, Mersin 26°C olarak bekleniyor.

**İç Anadolu:** Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ankara 26°C, Eskişehir 29°C, Kayseri 25°C, Konya 26°C olarak sıcaklık öngörüsü yapılmıştır.

**Batı Karadeniz:** Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bolu 28°C, Düzce 33°C, Sinop 20°C, Zonguldak 29°C hava sıcaklıklarına sahip olacak.

**Orta ve Doğu Karadeniz:** Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Amasya 29°C, Samsun 23°C, Tokat 27°C, Trabzon 20°C olarak öngörülüyor.

**Doğu Anadolu:** Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Erzurum 18°C, Kars 17°C, Malatya 25°C, Van 13°C olarak sıcaklık öngörüsü yapılmıştır.

**Güneydoğu Anadolu:** Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır 24°C, Gaziantep 27°C, Siirt 23°C, Şanlıurfa 28°C olarak bekleniyor.

Denizlerde hava durumu da farklı bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar beklenirken, Marmara, Ege, Akdeniz ve Van Gölü çevresinde ise genellikle iyi görünümlü hava şartları hakimdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyarıyor: Batıda Toz Taşınımı, Doğuda Çığ Tehlikesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!