G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.164.857,28

İstanbul’da PKK’ya Operasyon! 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyonun detaylarına göre, gözaltına alınan şahısların terör örgütü PKK’nın İstanbul’daki faaliyetlerine destek sağladıkları belirlendi. Şahısların örgütün propagandasını yapmak, finansal kaynak sağlamak ve silahlı eylemlere katılmak gibi faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli şahsın arasında örgütün üst düzey yöneticilerinin de olduğu belirlendi. Şahısların örgütün İstanbul’daki yapılanması içinde önemli roller üstlendikleri ve örgütün illegal faaliyetlerini yürüttükleri bildirildi.

Gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda örgüte ait propaganda malzemeleri, dijital materyaller ve örgütün finansal kaynaklarına ilişkin belgeler ele geçirildi. Ayrıca, şahısların örgüt adına yaptıkları konuşma ve yayınları içeren videoların da bulunduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü operasyonda, şüpheli şahısların örgütün faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgilerin ortaya çıkarıldığı kaydedildi. Operasyonun, terör örgütü PKK’nın İstanbul’daki varlığını zayıflatmayı hedeflediği ve örgüte destek sağlayan kişilere yönelik benzer operasyonların devam edeceği bildirildi.

Gözaltına alınan 5 şüpheli şahısın sorgularının devam ettiği ve haklarında adli işlem başlatılacağı belirtildi. Ayrıca, şahısların örgütün İstanbul’daki illegal faaliyetlerine ilişkin daha fazla bilgi sağlamaları için detaylı soruşturmanın devam edeceği kaydedildi.

Operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerine yönelik önleyici ve operasyonel faaliyetlerine devam edeceği açıklamasını yaptı. İstanbul’un terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı sıfır tolerans politikasının devam edeceği ve halkın güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmaya devam edileceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da PKK’ya Operasyon! 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!