G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.048,99
Petrol74,53
GR. ALTIN2.894,78
BTC2.150.843,74

Dışişleri Bakanı Fidan İzmir’de İş Dünyasıyla Buluştu ve Önemli Açıklamalar Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Fidan, İzmir’deki ziyaretlerinde Kemalpaşa ilçesindeki esnafı ziyaret etti. Ardından İzmir Ticaret Odası’na geçen Bakan Fidan, “İzmir İş Dünyası Buluşması” etkinliğinde iş dünyasının gerçekleştirdiği etkinlikleri kıymetli bulduğunu belirtti. Ege Bölgesi’nin tarihsel önemine vurgu yaparak genç Cumhuriyet’in ilk iktisat kongresinin İzmir’de toplanmasının tesadüf olmadığını vurguladı. Fidan, iş dünyasını küresel ölçekte önünü açmanın devletin ana stratejileri arasında olduğunu ifade etti.

Fidan, Türk vatandaşlarının dünya genelinde elde ettikleri başarıları ve ülkeye olan bağlılıklarını vurgulayarak küresel bir güce dönüştürmek için stratejiler geliştirdiklerini açıkladı. Devlet ve özel sektörün ortak hedefinin ülkenin kalkınması ve halkın refahının artması olduğunu belirten Fidan, bu hedefe ulaşabilmek için komşularla, bölgesel ve küresel ortaklarla işbirliği yapmanın gerekliliğine değindi.

Terörün güvenliğe temel tehdit olduğunu vurgulayan Fidan, Türkiye’nin terörle mücadelesinde eşsiz seviyede başarı elde ettiklerini belirtti. Fidan, barış ve kalkınmanın öncelikli hedefleri olduğunu ve stratejilerinin bu doğrultuda sonuç odaklı olduğunu ifade etti. Balkanlar ve Güney Kafkasya’da bölgesel istikrar için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Fidan, Yunanistan ile ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların çözümü konusunda çaba sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin ABD ve AB ile ekonomik ilişkilerini arttırmayı hedeflediğini belirten Fidan, ticaret hacminin ve doğrudan yatırımların artırılmasının önemine değindi. İzmir’e yönelik hükümetin büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Fidan, İzmir’i bir dünya şehri haline getirme hedeflerine yönelik çabalarını dile getirdi. Programa birçok önemli ismin katıldığı ve basına kapalı devam edildiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Fidan İzmir’de İş Dünyasıyla Buluştu ve Önemli Açıklamalar Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!