G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO37,95
CNY4,85
GBP45,63
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,39
GR. ALTIN2.881,80
BTC2.152.826,39

Manipülasyon ve Seçim Operasyonları: İstanbul Seçimlerinde Neler Oluyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 Mayıs seçimlerine doğru gidilirken, bir gazeteci, Ahmet Türk’ü havaalanında gördüğünü ve “Kemal Kılıçdaroğlu’na hayır demeyiz” dediğini paylaştı. Aynı dönemde, Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın ortak adayı olarak Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı konuşulmaktaydı. Ayrıca, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın, “Yürü be Bay Kemal” şeklinde bir açıklama yapması gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin Genel Merkezi’nde bir kandil gecesinde Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti. HDP’nin desteğiyle Diyarbakır’da büyük oy aldı. Bu durum, Erdoğan’ın Diyarbakır mitingleriyle çelişkili bir duruma işaret etti.

Erdoğan, Diyarbakır ve Batman’da yaptığı mitinglerde DEM tabanına hitap ederek, CHP’ye karşı çıktı. Seçim sonrası için terörle arasına mesafe koyduğunu belirterek, DIYANET’in diğer unsurlarına da kapalı olduğunu açıkladı.

Gazeteci tarafından yapılan Ahmet Türk açıklaması üzerine yapılan manipülasyonun ardında yatan sebepleri sorgulayanlar bulunmaktadır. Ardından gelen Hakan Bayrakçı’nın açıklaması, algıyı düzelten bir etki yaptı.

DEM Partisi içindeki rekabeti CHP lehine çevirmek isteyenlerin, Demirtaş’ın partisine yönlendirmek amacıyla yaptığı mektup manipülasyonu başarısız oldu. Demirtaş’ın avukatlarının iddiaları yalanlaması, durumu netleştirdi.

DEM’in reklam filmi ve sloganı, seçmenin nasıl yönlendirildiği üzerine soru işaretleri bıraktı. Seçim sonrası olası kaos için hazırlıklar yapıldığı düşünülmekte.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için manipülasyonların yapıldığı ve her partinin stratejik hamleler içinde olduğu görülmekte. Murat Kurum’un seçimde önde olduklarını belirtmesi ve gelecek projelerini açıklayacak olması, seçimlerin nasıl bir sonuç vereceği açısından merak uyandırmaktadır. Öte yandan rakip adayın ise geçmiş vaatlerini hatırlamakta zorlandığı ve Mal varlığındaki tartışmalı konularla ilgili açıklama yapmaktan başka bir iş yapmadığı not edilmektedir. Tüm bu gelişmeler takip edilmekte ve seçim sonuçları beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Manipülasyon ve Seçim Operasyonları: İstanbul Seçimlerinde Neler Oluyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!