G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.661,41

Zonguldak’ta 1 Mayıs Kutlamaları: Çinli Mühendisler de İlginç Katılım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Zonguldak şehrinde coşkuyla kutlandı. Kentte bulunan meslek örgütleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, İstasyon Caddesi’nde bir araya gelerek kutlamalara katıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, katılımcılar üst aramasından geçirilerek alana alındı. Genel Maden İşçileri Sendikası’na üye madenciler, kortej oluşturarak yürüyüşe öncülük etti. Yürüyüşe madencilerin aileleri ve yakınları da eşlik etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul ve Belediye Başkanı Tahsin Erdem de yürüyüşte yer aldı. Kadın madenci, Aysel Kocabaş, yürüyüşün önünde ilerlerken, madenciler “Madenci feneri sönmeyecek” sloganları attı.

Zonguldak’ta faaliyet gösteren bir termik santralde çalışan Çinli 4 mühendis, Çince ve Türkçe ‘1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun’ yazılı pankartla kutlamalara katıldı. Emekliler de pankart ve dövizlerle yürüyüşte yer alırken, bir İranlı müzisyen de Çinli mühendislere saksafon çalarak eşlik etti. Kortej yürüyüşü, Madenci Anıtı’nda sona erdi ve gruplar saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın ardından bayram coşkusuyla kutlamalar devam etti.

Zonguldak Belediyesi’ne ait bir dron, mitingi görüntülemek için alçak uçuş yaparken, bir sokak köpeği dronu yakalamak için havaya sıçradı. Köpeğin dronla girdiği mücadele izleyicileri güldürdü. Her yıl olduğu gibi, Zonguldaklı işçiler ve aileleri, 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamayı sürdürdü. Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşler, sloganlar ve kutlamalar ile şehirde renkli görüntülere sahne oldu. Gözler şimdi gelecek yılki kutlamalara çevrildiğini belirtmek gerek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zonguldak’ta 1 Mayıs Kutlamaları: Çinli Mühendisler de İlginç Katılım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!