G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias: “Türkiye ile Gerginlik Durumunda Yalnız Kalırız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile yaşanabilecek olası gerginlik durumunda Batı’dan yardım alamayacaklarını belirtti. Dendias, Türkiye ile ilgili önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor ve Türkiye’ye karşı sert bir duruş sergiliyor. Yunan basınına konuşan Dendias, Türkiye ile 3 mil mesafede olduklarını ve tek başlarına hareket etmek zorunda kalabileceklerini vurguladı.

Dendias, Fransa ve ABD ile imzalanan savunma anlaşmalarının yetersiz kalabileceğini ifade etti. Bu anlaşmalara rağmen, Türkiye ile yaşanabilecek gerginlik durumunda kendilerinin tek başlarına kalabileceklerini söyleyen Dendias, Avrupa Birliği’nin dayanışma maddesine rağmen yalnız kalmaları gerekebileceğini dile getirdi. Güvenlik anlaşmalarının önemli olduğunu belirten Dendias, ancak savunma konusunda kendi başlarına hareket etmeye hazır olmaları gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Dendias, gelecek planlarını yaparken yanılsamalara kapılmamaları gerektiğini söyledi.

Dendias, Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile yapılan görüşmelerde sakin bir atmosferin korunmasının önemini vurguladı. Her iki tarafın da sakin bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini belirten Dendias, gerilimi artıracak adımlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine dikkat çeken Dendias, Türklerin ikinci bir gemi inşa ettiğinden endişe duyduğunu ifade etti. Bu durumun sadece Boğaz’da geçit töreni yapmak için mi olduğunu yoksa Doğu Akdeniz’de üstünlük iddiası mı taşıdıklarını sorgulamaları gerektiğini belirtti. Kendi ülkesinin ulusal egemenliğini korumasının yollarını göstermek zorunda olduğunu belirten Dendias, Türkiye konusunda çok endişeli olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan Savunma Bakanı Dendias: “Türkiye ile Gerginlik Durumunda Yalnız Kalırız”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!