G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Yunanistan Deniz Kuvvetleri Gemisi Gövdesi Delindi – Son Dakika

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunan Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan La Combattante IIIB sınıfı gemi, Doğu Akdeniz’de gerçekleştirdiği bir görev sırasında ciddi bir sorunla karşılaştı. Roketatar sisteminin ateşlenmesi esnasında geminin gövdesinde delik oluştu ve bu durum, geminin kendini delmesine sebep oldu. Yaşlı geminin tuz kaynaklı korozyon ve yaşlanma nedeniyle bu tür olayların yaşanabileceği belirtiliyor. Eğer gemiye su sızarsa stabilitesinin bozulabileceği endişesi taşınıyor. Bu tür kazaların önlenmesi için ise gemilerde farklı koruyucu kimyasallar kullanılıyor ve oluşan delikler hızla tamir ediliyor.

La Combattante IIIB modeli savaş gemilerinin Yunan envanterinde bulunan 8 adet gemiden sadece biri olup 1977 ile 1981 yılları arasında hizmete girmiştir. Bu gemi sınıfının yaşlanması nedeniyle benzer problemlerle karşılaşma olasılığı yüksek.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın da katıldığı bir deniz tatbikatı ise Adalar Denizi’nde gerçekleştirildi. Tatbikata Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kollarından kuvvetler katıldı ve ana senaryo kapsamında bir adanın ele geçirilmesi sağlandı. Tatbikatın gizli tutulduğuna dair kaynaklar açıklamalarda bulundu. Tatbikat, Türkiye’nin EFES-24 tatbikatından sadece bir hafta sonra gerçekleşti ve 6 Haziran Perşembe günü sona erdi.

Bu tür tatbikatlar ve gemi sorunları, Yunanistan’ın savunma endüstrisindeki belirsizlikleri de gündeme getiriyor. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olan bir araştırmacı, tarih, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii alanlarında çalışmalar yürütmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan Deniz Kuvvetleri Gemisi Gövdesi Delindi – Son Dakika

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!