G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

YSK’nın Açıkladığı Seçim Yasakları Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YSK’nın Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belirlediği takvime göre, seçim yasaklarının başladığı bugün itibariyle seçim propagandası da yapılabilecekti. 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de başlayan seçim propagandası, 31 Mart Pazar günü saat 23.59’da sona erecek. Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapma hakkına sahip olacaklar ancak belirli kurallar dâhilinde.

Seçim süresince mabetlerde, genel yollar üzerinde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde toplu olarak propaganda yapılması yasak olacak. Ayrıca, ikinci saatin sonundan güneşin doğuşuna kadar açık yerlerde sözlü propaganda yapılamayacak. Vatandaşların e-posta adreslerine ya da sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılması yasak olacak. Ancak siyasi partiler kendi üyelerine istedikleri zaman mesaj gönderebilecekler.

Seçim tarihi yaklaştıkça basın ve yayın araçları ile yapılan anketler, kamuoyu araştırmaları ve tahminler gibi yayınlar da kısıtlanacak. Bakanlar ve milletvekilleri, yurt içindeki seçim propagandalarını ve gezilerini, makam otomobilleri veya resmi hizmete tahsis edilen araçlarla gerçekleştiremeyecek. Ayrıca protokol gereği düzenlenen karşılama ve uğurlama törenleri ile resmi ziyafetler de bu gezilerde yer almayacak. Memurların da bu gezilere katılması yasaklanacak.

Oy verme günü geldiğinde, doğudaki 32 ilde oy verme saatleri mevsim şartları ve güneşin batış saati dikkate alınarak bir saat öne çekildi. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme saatleri 07.00-16.00 arası olarak planlandı. Diğer illerde ise vatandaşlar 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacaklar. Bu kural ve yasaklar, seçim sürecinin adil ve düzenli bir şekilde geçmesi amacıyla belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK’nın Açıkladığı Seçim Yasakları Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!