G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,01
CNY4,87
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.579,43
Petrol70,03
GR. ALTIN2.910,57
BTC2.191.835,52

YSK’dan Siyasi Partilerin İtirazlarına Ret Cevabı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında siyasi partilerin yaptığı itirazları incelemeye devam ediyor. Bugün saat 14.00’da yapılan toplantıda, kurul 8 siyasi parti tarafından toplamda 20 seçim bölgesi için yapılan itirazların sonuçlarını açıkladı.

AK Parti’nin İstanbul’un Bahçelievler ve Şanlıurfa Halfeti ilçelerinde seçimlerin iptal edilmesi talebi reddedildi. CHP’nin Osmaniye Toprakkale ilçesine bağlı Türkmen Beldesi seçimlerinin yeniden yapılması talebi de YSK tarafından reddedildi. MHP’nin Bingöl’ün Yedisu ve Kütahya Simav ilçeleri ile Afyonkarahisar İhsaniye ilçesine bağlı Döğer ve Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldelerindeki itirazları da reddedildi.

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Siverek, Samsun Bafra, Giresun Doğankent, Iğdır Aralık ve Gaziantep Nurdağı ilçelerinde seçimlerin iptal edilmesi talepleri reddedildi. Ayrıca Yeniden Refah Partisi’nin Konya Çeltik ilçesi ve Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Deredolu beldesinde mazbatanın iptali ve ikinci sıradaki adaya mazbatanın verilmesi talebi de reddedildi.

BBP’nin Erzurum’un İspir ilçesi ve Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar Beldesi seçimlerinin iptali talebi de reddedildi. DEM Parti’nin yaptığı Şırnak ve Kars illerindeki seçimlerin yenilenmesi talepleri de kurul tarafından reddedildi. İYİ Parti’nin Aksaray Güzelyurt ilçesinde ve Türkiye İşçi Partisi’nin Tokat Niksar ilçesine bağlı Yazıcık Beldesinde seçimlerin yeniden yapılması talepleri de reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu, yapılan itirazlar sonucunda verdiği kararlarla ilgili detaylı açıklamaları yaptı. Her partiye ait itirazların neden reddedildiği ve hangi seçim bölgelerini ilgilendirdiği belirtildi. Seçimlerin iptal edilme taleplerinin gerekçeleri ve kurulun kararları hakkında detaylı bilgiler verildi. YSK’nın aldığı kararlar doğrultusunda seçim süreci ve sonuçları üzerinde belirleyici bir etki yaratacağı belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarına itiraz sürecinin nasıl ilerleyeceği ve hangi adımların atılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK’dan Siyasi Partilerin İtirazlarına Ret Cevabı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!