G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.164.180,11

YRP’nin AK Partiye Karşı İflasını İlan Ettiği An: İşte Gerçekler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşin bu noktaya gelmesi doğrusu çok üzücü ve esef verici aynı zamanda. Bundan bir süre önce yazılan ‘YRP nereye koşuyor’ başlıklı yazıda konu incelenerek istenmeyen gelişmelerin YRP içindeki kimi muhterislerin olumsuz çabalarının etkisi vurgulanmıştı. Şu an gelinen nokta ise YRP’nin tek bir amaca kilitlenmiş durumda olduğunu gösteriyor: AK Partinin kaybetmesi. Ne kadar çok yerde kaybettirirse kendini o ölçüde başarılı sayacaklarını düşünüyorlar. Ancak bu stratejinin gerçeklik payı bulunmamaktadır çünkü AK Parti ile pazarlık yaptıkları ve istediklerini alamadıkları için ittifaktan uzak durdukları bilinmektedir.

YRP’nin AK Partiye kaybettirme stratejisinin önemli bir delili aday belirleme sürecinde ortaya çıkmaktadır. YRP, kendi tabanından adaylar belirlemek yerine AK Parti tarafından aday gösterilmeyen kişilere teklif götürerek aday yapmıştır. Özellikle Bursa’da yaşanan bu durum net bir şekilde görülmektedir. YRP’nin Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı olarak eski AK Parti il başkanı Sedat Yalçın’ı göstermesi tartışmalara neden olmuştur. Sedat Yalçın’ın AK Parti içindeki siyasi duruşu ve YRP’nin siyasi söylemi arasında herhangi bir bağ bulunmamaktadır.

YRP’nin aday belirleme sürecinde yaşanan bu tutarsızlık ve samimiyetsizlik dikkat çekicidir. AK Partiye kaybettirme ve intikam alma çabalarının her şeyin önüne geçtiği açıktır. Partinin aday gösterdiği kişilerin Milli Görüş çizgisiyle hiçbir alakalarının olmaması ve YRP’nin dürüst belediyecilik sloganı altında adaylarının seçime girmesi ise ironik bir durumu ortaya koymaktadır.

YRP’nin CHP’ye ve diğer muhalefet partilerine destek vermesi ve onların ekmeğine yağ sürmesi de dikkat çekmektedir. AK Parti ile pazarlık yapamayıp Gazze gibi duygusal ve kullanışlı konuları gündeme getirmenin samimiyetsizlik ve ahlaki açıdan doğru olmadığı belirtilmektedir. YRP’nin gerçek niyetleri ve hedefleri konusunda şeffaf olmaması ve AK Parti’ye karşı yürüttüğü taktiklerle eleştirilmektedir. Sonuç olarak, YRP’nin kaybettirme stratejisi ve samimiyetsiz tavrı siyasi arenada tartışma yaratmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YRP’nin AK Partiye Karşı İflasını İlan Ettiği An: İşte Gerçekler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!