G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.774,07

YKS Sorularının Önceden Sızdırıldığı İddiaları İle İlgili Soruşturma Başlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı öncesinde soruların sızdırıldığı iddiaları ortaya atıldı. Telegram üzerinden yayın yapan yurt dışı kaynaklı bir hesap, 8 Haziran tarihinde yapılan TYT sınavından sonra sınavda çıkan 3 soruyu önceden paylaştı. ÖSYM ise bu sorularla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak daha sonra dün gece saat 12’de yapılacak olan 2024-AYT sınavında çıkacakları iddia edilen 24 soru yine aynı hesap tarafından paylaşıldı.

Bu paylaşımlar sonucunda tedirginlik oluşurken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve durumu takip ettiklerini belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise YKS öncesinde soruların sızdırıldığı iddialarıyla ilgili gerçeği yansıtmayan paylaşımların soruşturulacağını duyurdu.

Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, YKS sorularının sızdırıldığına dair basın ve sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek konu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi. Adayların ve ailelerinin huzurunu bozmaya yönelik bu tür paylaşımların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tunç, adaylara başarılar dileyerek istedikleri üniversitede eğitimlerine devam etmelerini temenni etti.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, YKS 2024 oturumlarına giren adaylar için soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı. Sınav sonuçlarının ise 17 Temmuz tarihinde açıklanması planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YKS Sorularının Önceden Sızdırıldığı İddiaları İle İlgili Soruşturma Başlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!